hem patienten säkerhet & försiktighetsåtgärder falla checklista

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-19

Du behöver :
piller
. Piller identifiering bok .

Många gånger patienter som nyligen har haft en sjukhusvistelse eller som har en kronisk sjukdom vårdas hemma . Förutom deras medicinska behov dessa patienter behöver skyddas från många hem faror som annars skulle kunna orsaka dem ytterligare skada . Underlåtenhet att vidta extra försiktighetsåtgärder kan resultera i allvarlig skada för patienten .

brandsäkerhet

Försäkra att ditt hem har brandvarnare och att alla har nya batterier . Också vara säker på att det finns ett sätt för patienten att fly från hemmet i händelse av brand . Planen minst två utrymningsvägar och vara säker på att patienten har tillgång till en stege om hon stannar där uppe . Om hennes sjukdom hindrar henne från att kunna använda en stege , ha en Escape Plan på plats som kommer att erbjuda stöd till patienten i händelse av brand .

Medicinering

Var noga med att hålla läkemedel i originalförpackning och i en säker plats utom räckhåll för barn . För en patient som tar flera läkemedel , vara säker på att hans läkare och apotekspersonal vet båda alla läkemedel tas , för att undvika skadliga läkemedelsinteraktioner. Ändra inte doseringen eller sluta ta några läkemedel utan att kontrollera med sin läkare först . Använd inte alkohol när du tar mediciner .

Badrum Säkerhet

Korrekt användning av säkerhetsutrustning kan minska halk-och fallolyckor i badrummet . Använd medar bevis mattor i duschar och badkar . Var noga med några mattor på golvet inte glider . Använd en upphöjd toalettsits och räcken runt toaletten . Sätta säkerheten ledstänger i badkaret eller duschvägg , och lägga dem på andra ställen i badrummet där patienten kan behöva extra hjälp .

fallprevention

Håll hallar och banor i huset utan plotter. Om patienten har en rullator , vara säker på att det finns gott om plats för honom att manövrera bekvämt . Ta bort utan säkerhet skinnfällar och hinder , såsom sladdar , som skulle korsa en gångväg . Se till att belysningen är effektiv och att områden , såsom trappor , är väl upplysta . Du kan använda vit eller ljust gul tejp på toppen av trappan om det finns någon chans att patienten kan missa det översta steget och faller , men tänk på tejpen är säker och inte i sig bli en fara . Hand räcken längs trappan måste vara säkra och starka nog att stadig någon som är sjuk om han skulle råka förlora sin balans på trapporna. När patienten är reste sig upp från sin säng , har honom sitta i några minuter på sängkanten innan stående , att hjälpa minska hans chanser att falla . För en patient som är ostadig på benen , vara säker på att han använder en rullator , käpp , eller annan enhet vid gång , inte ens en kort sträcka , och hålla det nära till hands hela tiden .

Previous:nothing Next:Medicaid vårdgivare förmåner

Relaterade artiklar


 • hur man ringer 911 för nödsituationer
 • hur man kan bli av människans bröst utöva
 • hur man identifierar amoxicillan 500mg kapslar
 • hur man kan förebygga hälsorisker gör viktminskning kirurgi
 • hur man ger en avslappnande fotbad
 • livsmedel för att förbättra kvinnans immunsystem
 • moccasin fot sjukdom
 • faktorer som orsakar pollen variationer
 • hur man hjälper äldre människor inte har något emot övningar
 • klimakteriet och hormonell obalans
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com