hjärt funktionsanalys

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-28
Cardiac betyder bokstavligen "i hjärtat. " Således omfattar hjärtfunktionen alla uppgifter som utförs av hjärtat. Denna funktion i huvudsak är att förmedla energi till blod i omlopp i kroppen. Läkare analysera patientens hjärtfunktion att upptäcka hjärtproblem så tidigt som möjligt och utveckla behandlingsplaner

Hjärtat Cycle

Den kardiella börjar när hjärtat får orena blod från kroppens organ. Hjärtat skickar sedan det till lungorna för syresättning, får det tillbaka från lungorna och sedan pumpar det tillbaka till olika organ i kroppen.

Det blod tas emot i det högra förmaket i hjärtat från kroppens olika organ och skickas till höger kammare i hjärtat (precis nedanför förmak). Från höger kammare, blodet överförs till lungorna via lungartären. Lungorna syresätta blodet och skickar tillbaka via pulmonell ven till vänster förmak. Härifrån är blod skickas till vänster kammare (precis nedanför vänster förmak) och sedan till resten av kroppen genom aorta.

Behov av analys

En hjärt funktionsanalys behandlar alla aspekter av hjärthälsa . Flera faktorer bidrar till hjärtsjukdom . När hjärtat är överarbetad , är det utsätts för en hel del stress . Under en tid , detta tryck förtjockar väggarna i hjärtat, som leder till minskad kapacitet i hjärtat . Detta ökar risken för en hjärtattack . I vissa fall , ventilerna (klaffar vid ändarna på hjärtat som styr flödet av blod ) kan vara igensatt eller en aorta är blockerad , gör också en hjärtattack mer sannolikt .

Cardiac Arrest

Hjärtstopp är ett tillstånd där hjärtat slutar fungera, vilket leder till hjärnskador om de inte behandlas inom fem minuter av sin debut. Eftersom blod inte flödet i hela kroppen under ett hjärtstillestånd, syrenivån i vitala organ minskar. Detta kan leda till omedelbar död för patienten. Dessa dagar gör hjärt funktionalanalys det möjligt att förutsäga ett hjärtstillestånd och behandla det effektivt.

Metoder som används

En hjärt funktionsanalys innebär ett antal medicinska tester. Dessa inkluderar EKG, ultraljud hjärta, MRI, hjärta datortomografi, stress test och tilt-bord test. Analysen kan också innehålla en hjärtkateterisering, hjärta biopsi och provtagning av vätska som omger hjärtat för testning.

Använder

En hjärt analys hindrar en hel del problem genom att tillåta tidig diagnos. Med resultaten av analysen, har läkaren en detaljerad bild av patientens hjärt hälsa. Tidig diagnos kan patienter till livsstilsförändringar samt ta ordentlig medicinering och försiktighetsåtgärder.

Previous:nothing Next:hur man hittar en kopia av en levande kommer

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av milier gupp
 • hur man använder ingefära i naturläkemedel
 • ägglossning preventivmedel
 • som uppfann vatten filter?
 • hur du tar bort plåster kvar från huden
 • hur man utför neonatal återupplivning
 • vad som finns innanför ett vattenfilter?
 • Korrekt förvaring av syre tankar hemma
 • hur du enkelt förbättra din familjs hälsa
 • Definitionen av beroende för sjukförsäkring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com