hur du håller din gamla föräldrar trygga i sitt hem

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-01
Många äldre personer föredrar att bo i sina egna hemmiljöer. Ibland på grund av sin fysiska eller psykiska besvär detta inte skulle vara möjligt. Men om den berörda personen rimligen kan ta hand om sig själva, skulle de föredra förmodligen det välbekanta deras hem i stället för att leva i ett boende med stöd anläggning eller andra alternativa boendemiljö. Av en förståelig är dock det faktum att många säkerhetsfrågor kan och ofta uppstår när de äldre lever i en obevakad hem. De är inte ofta medvetna om de risker de är utsatta för på grund av deras stigande ålder . Här är några sätt du kan hjälpa dem förbli säker i sina hem
1
Know deras medicinska tillstånd. Var medveten om att de äldre har flera sjukdomstillstånd. Du måste veta vilken läkare att kontakta i händelse av problem . Åldrandet kan påverka deras syn , hörsel, deras förmåga att minnas saker , och kommer också att påverka deras rörlighet . I allmänhet äldre vuxna är säkra att bo ensam så länge de kan sköta sina egna dagliga aktiviteter , såsom bad sig , påklädning, enkel matlagning , toalettbesök själva , etc.
2 .
Ta
en noggrann kontroll av sin miljö . Du kommer att vilja kontrollera varje rum . Beroende på deras funktionsnedsättning , kan vissa säkerheten ändringar måste göras . Till exempel kan du ha Handräcke installerat i badkaret eller toaletten ramar säkerhet till. Trappor kan behöva ha ett räcke . Se till att tillräcklig belysning är i hemmet och att lås och handtag fungerar korrekt och lätt för dem att använda .
3 .
Håll sin miljö stilrena . De äldre är benägna att halk- och fallolyckor . Tyvärr kan allvarliga skador såsom en höftfraktur eller hjärnskakning uppstår från sådana olyckor . Ta kasta mattor, löpare och några sladdar eller kablar som är i deras vandringsled. Du kan sätta matta tejp på ryggen på mattor /löpare för att förhindra utlösning , men det är bättre att ta bort dem helt och hållet . Om de använder ett hjälpmedel som en käpp , rullator eller rullstol för att förflytta , kommer de att behöva mer än tillräckligt med utrymme för att manövrera .
4 .
Glöm inte brandrisker . Utvärdera om de är säkra att laga mat och använda köket . Om de är glömsk , inte tillåter dem att använda spisen eftersom de kan glömma att något är matlagning eller kan glömma att stänga av ugnen . Du kan behöva förbereda enklare måltider för dem , mat som kan värmas i mikrovågsugn . Försök att avskräcka från användning av rumsvärmare , men om de behöver använda en se till att det har en 3-stickkontakten och att det är ordentligt jordat. Upprätta en beredskapsplan med dem i fall det finns en brand och praxis det med dem .
5 .
Kolla på dem ofta , inte bara med telefonsamtal men med besök . Ta inte för givet att de är okej . Har regelbundna tider du komma i kontakt med dem och också tillfällen de ska kontakta dig . Fastställda riktlinjer med dem som , " Se till att du kallar mig direkt om du . . . . . ". Om du vet att du inte kommer att vara tillgängliga , har en vän eller granne kolla på dem . Planerar att köpa en enhet nödsituation kontakta såsom Life Station , Lifefone eller Alert 1 .
6 .
Kontrollera sladdar och apparater är i gott skick . Sätt plastpluggarna i oanvända eluttag . Om apparater har slitna ledningar , måste den bytas ut .
7 .
kontakta läkare om du märker några psykiska eller fysiska status ändras . Äldre personer kan decompensate snabbt . Utgå inte ifrån att de bara har en dålig dag . Alla beteendeförändringar eller rörlighet förändringar , andningsproblem eller minskad aptit måste rapporteras till läkare. Om de faller och skadar sig själva , vänligen rapportera det . Du instrueras kanske att ta dem till akuten för att försäkra att de inte har brutna ben .
8 .
Använd vecka eller dag piller lådor för sina mediciner . Många äldre personer har flera mediciner och det är lätt för dem att bli förvirrad om vad man ska ta och när . Inrätta sina piller lådor för dem att vara säker på att de får rätt doser eller administrera medicin själv om de är oförmögna att göra det korrekt .
9 .
Håll nödnummer postat i hela huset . Skriv ett nödnummer telefon lista i mycket stora fetstil så det är lätt för dem att läsa . Skriv ut flera kopior och efter varje telefon . Också efter en på kylskåpet .
10 .
Se till att det är funktionella rökdetektorer i hemmet och hålla extra batterier till hands.
11 .

Tänk hemtjänst eller äldreboende placering om de verkligen inte kan klara sig i sitt eget hem. Var realistisk och tänk på att deras säkerhet kommer först . Flytta de äldre utanför hemmet är ibland ett svårt beslut att fatta. Involvera så mycket av familjen som möjligt för att hjälpa dig att göra rätt val .

tips och varningar


 • Seniorer trivs i sitt eget hem så länge som möjligt . Den rymmer en hel del fina minnen för dem och hjälper dem att behålla sin självständighet och känsla av värde . Med din hjälp kan de vara lycklig i en säker miljö .


 • Previous:nothing Next:Hur du ser att ditt nyfödda bör åka till sjukhuset

  Relaterade artiklar


 • regler för en sund relation
 • hur man ska behandla hudutslag barnblöjor
 • barn och att lära sig läsa
 • perimenopausal testosteron
 • hur man skapar en medicinsk genogram
 • barnets utveckling och autism
 • hur renovera badrum för funktionshindrade och äldre
 • tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna
 • Vilka är fördelarna av navelsträngsblod ?
 • den bästa underarm övningar för kvinnor slapp vapen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com