hur du ökar minne och koncentration

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-05
En pålitlig minne och koncentrationsförmåga är viktiga i vardagliga uppgifter, situationer arbete och bilkörning. Felaktigt minne är inte bara området för det gamla. En ung person kan förbättra hennes minne också. Koncentration, å andra sidan, är ofta som en skola barnets problem. Ändå människor i alla åldrar kan dra nytta av att arbeta för att förbättra sin koncentration och uppmärksamhet span. Ta hand om din kropp och själ för att förbättra ditt minne och koncentration

Du behöver:. .
Gjutjärnsgryta
Läkare besök.


1.
Motionera regelbundet. En studie av Sejnowski och kollegor offentliggjordes den 9 november, 1999 i "Proceedings of National Academy of Sciences" och rapporteras av Howard Hughes Medical Institute visade ett samband mellan motion och minne hos möss. Mössen sattes genom ett bad uppgift som testade deras förmåga att komma ihåg positionen för en plattform. De möss som hade utövat hittat plattformen snabbare och direkt än stillasittande möss. Forskarna studerade också hjärnvävnaden av de två grupper av möss och fann 2. 5 fler nya nervceller i hjärnan hos de utnyttjade möss .
2 .
äta rätt, börjar med en hälsosam frukost varje dag . New Scientist rekommenderar bönor på rostat bröd för den största uppsving för Brain Power på morgonen . Tidningen rekommenderar en omelett och sallad till lunch , ägg innehåller en ingrediens som heter kolin , som hjälper hjärnan producera en viktig neurotransmittor att öka hjärnans funktion . Yoghurt föreslås också, liksom mat rik på Omega- 3 fettsyror , som lax .
3.
få tillräckligt med sömn. En artikel i LA Times av The Associated Press rapporterar att sömnbrist minskar minne och koncentration. Trötthet , säger de , är en bidragande faktor i många auto olyckor . Enligt AP , en undersökning från 1990 av National Transportation Safety Board konstaterade att trötthet hos förare var den främsta orsaken av 31 procent av de olyckor som behandlas .
4 .
Håll vätskenivån . Drick mycket vatten. I 2007 års Journal of American College of Nutrition , Harris R. Lieberman , PhD presenterar en artikel , " Vätskebalans och kognition . En kritisk granskning och rekommendationer för framtida forskning " Även om artikeln anges att ämnet är svårt att studera och kräver ytterligare forskning , drog kommissionen slutsatsen att " Eftersom svår dehydrering oundvikligen leder till delirium , koma och död , det finns ingen tvekan om att det kommer att producera minskningar i kognitiv funktion före sådana svåra Konsekvenserna är närvarande . "
5 .
Prova växtbaserade kosttillskott . Fråga din läkare om hur du använder Gingko Biloba , magnesium , fiskolja , eller tillägg Rhodiola . Natural Home Magazine föreslår att alla dessa tillskott kan stöd i minne och uppmärksamhet span .
6 .
Håll mentalt aktiv . Prova korsord , spel nummer och memorera trivia . Ju mer du använder ditt sinne , desto bättre kommer att tjäna dig .


Previous:nothing Next:hur man gör hälsosamma måltider för din tonåring

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer antalet dagar i din menstruation cykel
 • hur de ska hålla sig vaken under dagen
 • hur noggrant kontrollera ditt blodsocker
 • tolnaftate & graviditet
 • biverkningar av Mirena spole
 • bidrag för Doulas
 • Hur testar du ditt hus för bly färg ?
 • Vad händer på en hälso-screening?
 • hem rättsmedel för förkylningar hos spädbarn
 • Fakta om cystor på äggstockarna och p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com