hur man förbereder för en läkare besök

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-08
Alla läkare besök, vare sig det en årlig tentamen eller för att du är sjuk, kräver förberedelser. Genom att helt enkelt samla dina tankar och skapa listor, har du redan gjort besöket mer givande och nyttigt för både dig och din läkare

Du behöver:. .
Lista över mediciner
Förteckning över vitaminer.
Förteckning över tillägg.
Förteckning över Symtom och.
det datum de igång.
Lista med frågor.


1.
* Varför Förberedelser Viktigt
en läkares tid med dig är ofta begränsad. Förberedelser innan du kommer till läkare hjälper dig att använda den tid du har mer effektivt. Skapa listor och förbereds också hjälper om du är nervös, med förbehåll för "vita rocken syndromet" eller bara har mycket att diskutera.
2.
* Gör en Medicinering br lista Det är mycket viktigt och klokt att hålla alla dina mediciner-både receptbelagda och receptfria uppdaterad med din läkare. Många mediciner inte bör kombineras. Att ge läkare med alla dina mediciner gör honom /henne att bättre passa dina behov och hålla dig säkrare.
Det enklaste sättet att få denna information registreras är att ge din lista till sjuksköterska. De är ansvariga för att ta din vitala, hålla din lista över mediciner up-to-date, etc. Detta ger dig även möjlighet att spara tid du har med din läkare för att diskutera dina symtom, frågor och behov.
3.
* Gör en vitamin-och Lista
samma skäl som anges ovan gäller också i listan över vitaminer och kosttillskott du tar. Din läkare behöver en komplett bild av alla de saker du tar så att han bättre kan ordinera mediciner och ta hand om din totala hälsa.
anser inte något som alltför obetydlig . Kunskap är makt och ju mer läkaren vet om dig desto mer ström du ger honom /henne att behandla dig efter bästa förmåga .
Återigen ger jag denna information till sjuksköterskan så att den kan läggas in i min rekord .
4 .
* Gör en lista över symptom och när de började
Även när du gör din tid , är det första de kommer att fråga dig varför du behöver ses . Skriva ned när dina symtom började , vad symtomet är och om det har blivit bättre eller sämre är en stor öppning linje . Din läkare kommer att uppskatta att du vet om och ta hand om dig själv. Oroa dig inte om listan blir lång. Om problemet stör dig att det bör nämnas. Låt läkare avgöra symptomet betydelse och förklara för dig varför det händer. Vissa saker kan inte vara ett problem, men det är fortfarande en bra idé att utbilda dig själv. Återigen är kunskap makt. I detta fall makt för dig som gör att du kan bättre förstå din kropp, lämna oro för ett symptom bakom, och ta itu med vad som är viktigt.
5.
* Gör en lista med frågor
Tänk på vad du vill prata om med din läkare. Se till att sätta det viktigaste först i fall tiden är kort. Men att bara genom att organiseras du sparar tid och visa din läkare att du bryr dig om sin tid också. När allt är det du bygger en relation med din läkare och det bör vara bra.
6.
* Avslutande tankar
Se till att din läkare verkar maklig när han /hon är med dig. Jag frågar ofta min läkare om han har tid att lyssna eller om han sinnen sittande. Kom ihåg att du betalar för detta besök och du vill använda tiden väl . Det är därför som om du är beredd före besöket , kommer du att få din läkare respekt och använda den tid du har tillsammans klokare .

tips och varningar


 • Förbered innan läkaren besöket .
 • Tro inte något är för liten för att nämna .
 • Använd tiden klokt , men se till att läkaren är fokuserat på dig .
 • Om din läkare aldrig verkar ha tid för dig-. läkare switch


 • Previous:nothing Next:hur man hjälper äldre människor inte har något emot övningar

  Relaterade artiklar


 • tecken på ett barn i fattigdom
 • prostataförstoring alternativ behandling
 • hur man undviker viktökning
 • hur man väljer rätt doula
 • bedömning och akut vård av sår
 • befrielse från natt benkramper
 • hur man får sängen öm behandling
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • steg-för - steg graviditeten stadier
 • hur man från rullstolen till en stol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com