hur man gör en alanon 8. steg

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-06
Alanon är en organisation som syftar till att hjälpa vänner och familjemedlemmar till alkoholister . Efter att ha utvecklat nära vänskapsband med andra Alanon medlemmar under de senaste 28 åren har jag lärt mig att många av oss känner det som om vi har spenderat våra liv att offra oss själva för att hjälpa en alkoholist . I samband med den 8: e Steg av Alanon , känner vi ofta förbittrade eftersom vi nu har blivit ombedda att göra en lista över de människor vi har skadat , och blir villiga att gottgöra dem . Vem har vi skadat , kanske du frågar ? Varför ska jag ha att gottgöra någon ? Så vad händer om jag har fått arg alkoholisten, skrek på honom , eller sagt sårande saker ? Har inte han förtjänar det ? Att bli redo att gottgöra alkoholisten , och alla andra vi har ont , är en viktig del av vår helande process . Vem ska vi sätta på vår lista ändrar
1 .
När du gör din Alanon 8. Step , den första person vi bör gottgöra är alkoholist . Va? Efter alla sorg som personen har orsakat dig , hur kan du förväntas gottgöra honom ? Genom detta stadium i programmet , bör du kunna se att vissa av dina tidigare beteende bara gjort saken värre . Din ilska , förbittring , och bestraffa attityd gjorde inte någon av er lycklig . Det skapade också ett hem liv som var ansträngd och obekväm för alla runt omkring dig . Sätt alkoholhaltiga namn överst på listan .
2 .
Nästa människor måste du lägga till din 8:e Steg lista kommer att vara vänner och familjemedlemmar som du kan ha skadat på grund av din reaktion på alkoholist. Dina tidigare reaktioner kan ha orsakat att skrika på eller försummelse barnen . Du kanske har berättat lögner till vänner och släktingar . Du kan ha gått runt med ett chip på axeln , eftersom du var arg . Kanske du har gjort en scen på ett socialt evenemang eller offentlig plats . Nu har du möjlighet att hela registret tömt , och göra en nystart av dina relationer . Lägg till alla vänner och familjemedlemmar du kan tänka dig att din 8. Steg listan .
3 .
Slutligen skulle ingen 8:e Steg listan vara komplett förrän du lägger dig själv . Du kommer att behöva förlåta dig själv för alla dumma och pinsamma saker du gjorde och sa i det förflutna . Du måste släppa taget om dem , och tillåt dig att njuta av ditt liv i framtiden . Förvara inte straffa dig själv för dina tidigare misstag. Se till att ditt namn är på Alanon 8. Step. När din 8:e Steg listan är klar, kommer du att känna beredd att starta din 9:e steg.
4.
För att läsa mer om Alanon steg, klicka på titlarna som räknas upp i avsnittet Resurs i I slutet av denna artikel.

tips och varningar


 • När du slutför din Alanon 8. Step, är att göra allt du blir ombedd att göra en lista över de personer du har skadat.
 • människor you behöver inkludera i din Alanon 8. steg blir alkoholist, någon du har använt som en syndabock för din olycka, och dig själv!


 • Previous:nothing Next:prednison och binjurar

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare som utför virtuell koloskopi
 • varför har en maskin för att jonisera luften ?
 • hur massage solo prostata
 • befrielse från natt benkramper
 • kan du få influensa genom ögonen?
 • naturläkemedel för barnets svampinfektion
 • proteas tekniker
 • tecken och symtom på bröstcancer
 • Vilka är fördelarna med palmolja i hår & hud?
 • natriumbikarbonat under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com