hur man gör en alanon 9. steg

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-06
Om du har varit medlem i Alanon i ett par månader eller längre , är Alanon 9. Steg steget har du förmodligen varit dreading . I 28 år har jag varit medlem i Alanon har jag känt aldrig någon att vara entusiastiska över att börja den 9: e steg . Eftersom de flesta medlemmar börjar göra sina ändrar , de känner en stor styrketräning av deras skuldra . Eftersom detta steg fortskrider, kommer du att bli mer entusiastisk , eftersom du kommer att börja se hur mycket bättre du mår. I den 9: e steg , uppmanas du att göra gottgjorde till någon du skadat , om det inte kommer att skada dem eller någon annan . Först kanske du känner att göra ändrar är onödigt . Du kan känna att alkoholister bör göra gottgöra dig, inte tvärtom . dock är den 9: e Steg viktig för att hjälpa dig mot ditt mål med att ha en gladare, lugnare liv
1 .
första person vi bör göra 9. Steg gottgöra är alkoholist . Det sättet att börja vår ändras är att helt enkelt be om ursäkt för vårt förflutna känsloutbrott och allt grym eller känslokall som vi har sagt . Men ursäkter är meningslösa om vi inte ändrar vårt beteende . Därför måste vi börja behandla alkoholhaltiga annorlunda i framtiden . Måttlig våra röster . Sluta försöka styra alkoholisten eller korrigera deras beteende . Låt dem göra sina egna misstag , och drabbas av följderna. Låt dem vara .
2 .
Härnäst kommer du behöva göra 9. Steg ändrar till vänner och familjemedlemmar som du kan ha skadat på grund av din reaktion på alkoholist. Återigen , börja med ursäkter , när du kan. Sedan ändrar ditt framtida beteende . Behandla dina barn med kärlek . Försök att bli en bättre förälder . Om du inte spenderar så mycket energi på att försöka styra alkoholisten, kan du bli förvånad över hur mycket energi du har att bli en bättre förälder, barn , syskon eller vän till de människor du älskar . Dina relationer blir bättre du blir en bättre människa.
3 .
Om du är rädd för att du inte kan göra 9. Steg ändras till någon , eftersom de har dött eller flyttat , du kan fortfarande ändra ditt framtida beteende gentemot andra . Till exempel, om du var arg på din mamma-in-law eftersom du trodde att hon var för hennes son alkoholist kanske du känner nu att du inte kan gottgöra sedan hon har dött. Men genom att behandla andra släktingar bättre i framtiden, och inte längre skylla dem, kommer du att göra 9. Steg gottgöra att svärmor också.

Tips och varningar


 • När du gör din Alanon 9. Steg rätta, är det inte tillräckligt att bara be om ursäkt. Du måste också lära sig att behandla andra människor bättre.
 • Glöm inte att gottgöra dig själv, liksom!


 • Previous:nothing Next:hur man gör en alanon 8. steg

  Relaterade artiklar


 • typer av piller som inte ska krossas
 • hur ta reda på ditt barns förfallodagen själv
 • hur man får försäkring statliga hälsa
 • vad som orsakar konstant sinus dränering när man ligger ner?
 • struktur och funktion av urinvägarna
 • hur till 5 tips för att sova bättre
 • hyperpigmentering i spädbarn
 • som uppfann vatten filter?
 • hälsoeffekter av sällskapsdjur i hemmet
 • natriumbikarbonat under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com