hur man gör en alanon Steg 3

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-04
Alanon är en organisation som syftar till att hjälpa och vänner familjer människor som lider av alkoholism eller alkoholmissbruk. I Alanon Steg 3 , är medlemmar uppmanas att ta ett beslut att vända sin vilja och sina liv i händerna på en Gud som sin egen förståelse . Många av oss har kämpat bara för att överleva när vi först kommer i Alanon . Tanken på " att släppa taget och låta Gud " , eller " vända vår vilja och liv åt Gud " verkar överväldigande. Vad har det här steget betytt för betyg för Alanon medlemmar har jag hört dela sina känslor under de senaste 28 åren

Du behöver :
gjutjärnsgryta .
Läkare besök .


1 .
Först när du tog Steg 2 av Alanon , du kom till tro att en kraft större än dig själv kan återställa dig att återfå vårt förstånd . Nu är du ombeds att fatta ett beslut . Du ombeds att bli villiga att vända kontroll över ditt liv till Gud din förståelse . Kom ihåg att detta begreppet Gud att du är bekväm med . Du behöver inte byta religion , eller tro något som gör dig obekväm . Du är helt enkelt bestämma att det du har gjort har inte fungerat , och du har blivit villiga att släppa taget och låta Gud försöka . Du kan känna ovilliga att stänga kontroll över alla aspekter av ditt liv till någon eller något utanför sig själv. Du kan känna att ditt liv är galen nog som det är det. Du kanske tror att detta steg är att be dig att ge upp helt och hållet , att sluta försöka , eller att gå bort. Många människor innan du har känt så . Men till slut har de kommit att acceptera att detta steg är ber er att verkligen tro , och verkligen litar på att Gud du tror på kan hjälpa dig.
2 .
Slå din vilja och ditt liv i händerna på en Gud er förståelse , föreslås i Steg 3 av Alanon , betyder inte att du slutar försöka . Du kommer att fortsätta att arbeta, betala dina räkningar, höja dina barn och leda ditt liv. Skillnaden är att, så länge du gör din del, kommer du litar på att Gud för din förståelse gör sin del. Konsekvenserna är upp till honom. Du lär dig att acceptera att även när det verkar gå fruktansvärt fel, kan det slutliga resultatet bli bra.
3.
När du tar Steg 3 av Alanon, och lita på Gud av din förståelse med de människor du älskar, har du inte längre oroa sig så mycket om dem. Naturligtvis kommer du fortfarande vara oroliga del av de beslut de fattar. Men kommer du lita på att de är i Guds händer. Den ger dig helt nya perspektiv på vad som händer. Kanske de blir arresterad för rattfylleri eller narkotikainnehav. Om de är i Guds händer, kan du vila i förvissningen att de åtminstone inte kommer att alkohol och bilkörning, eller använda droger, medan de är i fängelse. De kommer heller inte att köra dig galen. Det finns även möjligheten att detta kommer att vara väckarklocka som de behöver för att bli nykter. Oavsett resultat, kan du lita på att deras liv är i slutändan i Guds händer. Detta är vad det innebär att arbeta i Steg 3 av Alanon.
4.
För att läsa mer om Alanon steg, klicka på titlarna som räknas upp i avsnittet Resurs i slutet av den här artikeln .

tips och varningar


Fråga
 • Gud din förståelse att ta hand om de problem som ni inte har kunnat lösa, och du kommer att arbeta i Steg 3 av Alanon.


 • Previous:nothing Next:hur man styr ilska utan behandling

  Relaterade artiklar


 • som upptäckte postnatal psykos?
 • hur man skall akut vård
 • bidrag för Doulas
 • Vilka är riskerna med att använda örondroppar i ögat?
 • nyttan med sunda familjer
 • anatomi och fysiologi i de övre luftvägarna
 • hur man undviker misdiagnosing dig själv när forskar symtom
 • hur man kan förebygga en potentiell våldtäkt
 • är det möjligt att bli gravid 5 dagar efter mens?
 • effekterna av datortomografi på barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com