hur man handskas med sköra äldre föräldrar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-22
När äldre förälder blir svaga , kan du finna dig övertar ansvaret att ta hand om honom på en dag till dag, eller låta någon annan . I båda fallen är det viktigt att upprätthålla en kärleksfull och omtänksam relation med föräldern. Du ska inte bli konsumeras med uppgiften , inte heller dina föräldrar har att förlora sin känsla av oberoende
1 .
Ha tålamod med din förälder . Genom att ta din tid med henne istället för bråttom , kan du hjälpa försäkra henne att hon inte är en börda för dig . Om hon känner att hon är en belastning , kan hon besluta att inte besvära dig med de saker hon behöver .
2 .
Kontrollera att din sköra äldre förälder har hennes behov tillgodosedda på en daglig basis. Till exempel , ge henne ett bad , kamma hennes hår , laga hennes mat , ge henne mediciner och ta henne på en promenad så hon kan njuta av solen och få lite frisk luft .
3 .
Var medveten om miljön runt dig när ledsagning din svaga förälder . Se upp för hala golv , villkor isiga , förhöjt steg och trottoarkanter . Eftersom han är klen , hans ben är mer bräckliga . En slip och en nedgång kan lätt orsaka ett brutet ben .
4 .
Låt inte dina föräldrar att köra om hon inte längre kan göra det säkert . National Highway Traffic Safety Administration rapporter visar att de äldre är mer benägna att vara inblandade i olyckor än någon som är under 50 . Istället för att tillåta din förälder att köra , kan du springa ärenden för henne eller har någon annan hantera dem .
5 .
Undvik att lämna din sköra äldre förälder ensam hemma . Överväga att hyra en dag sitter eller ett hem hälsa medhjälpare , eller anmäler dina föräldrar i ledande daghem . Du kan behöva se till att någon är runt för att hjälpa henne med dag till dagvård eller i en nödsituation .
6 .
Engagera sköra äldre förälder i beslutsprocessen processen så mycket som möjligt när det kommer till frågor som berör honom . Beroende på hans mentala tillstånd , kan detta inte alltid möjligt . Ändå visar att få input från en förälder som du respekterar hur han känner och respekterar hans rätt att visa lite självständighet .
7 .
Erkänn du är mänsklig . Om du befinner dig på att bli överväldigad av bördan att ta hand om din förälder , be en vän eller älskade en att hjälpa till . Ta en paus och spendera lite tid på dig själv . Genom att ta hand om dig själv och dina känslor , kommer du att vara bättre rustade att utföra vården din förälder behöver .


Previous:nothing Next:prenatal vitaminer för klimakteriet

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom med måttlig dehydrering
 • hur man kan njuta godis på en diet
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • små högt näringsinnehåll måltider för barn
 • tecken och symtom på bröstcancer
 • ekonomisk hjälp för vårdgivare
 • bidé faq
 • hem rättsmedel för mul smärta
 • hur du hittar beskrivningar av piller
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com