hur man hjälper äldre människor inte har något emot övningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-08
När vi åldras vi ofta minns inte saker lika bra som vi gjorde när var yngre . Ibland är det på grund av
åldrandets process , hjärnan över belastning eller egna tvivel . Fuzzy tänkande kan också ske när äldre
är deprimerad . Hjälpa seniorer med tanke på övningar kan vara roligt för dem , liksom utmanande , om det finns äldre personer som du vårdar som har problem tänkande , här är några idéer för sinnet övningar
att hjälpa dem.

Du behöver:
lista över mediciner .
Förteckning över vitaminer.
Förteckning över tillägg.
Förteckning över Symtom och.
det datum de igång.
Lista med frågor.


1.
Hjälp en senior för att komma ur gamla hjulspår. Äldre människor kan ofta ha ett särskilt mönster eller rutin att göra saker. Byta upp saker kan hjälpa hjärnan tänka. Låt dem göra saker i en annan ordning under dagen, eller ta en annan väg när de går eller kör. Låt dem byta ordning att göra saker. De kan hålla den nya ordningen på ett tag, om de är en strikt schema keeper. Detta kommer att hjälpa dem att känna mer kontroll och bekväma. Förklara för dem att det fortfarande kommer att vara ett schema och för att saker och ting kommer den endast att ske på olika sätt. Förklara för dem att dessa åtanke övningar kommer att förbättra deras tänkande.
2.
Uppmuntra äldre att försöka att inte använda sin dominerande handen för varje uppgift. Låt dem öppna dörrar, plocka upp objekt, kamma håret, borsta tänderna eller bära titta på den motsatta sidan. Att göra sinne övningar för båda sidor av hjärnan hjälper det att förbli aktiv och alert. Förbered en måltid där alla vid bordet har att använda sina andra sidan att äta hela tiden. Det kan vara en kul.
3.
Spela spel med ditt åldrande älskade. Vissa spel är bättre sinne övningar än andra, så välj de som gör dem att tänka. Gör de som avkoda eller göra ord. Det finns några fantastiska kortspel, som en galning 8: or, som är roliga och ändå utmanande på samma gång. Äldre människor älskar också att spela spel som tar dem på en nostalgitripp. Detta hjälper dem att påminna om gamla filmer, låtar och händelser och är stimulerande sinne övningar. Lägga pussel är också bra stapelleksaker.
4.
Hjälpa äldre människor att memorera saker. Det behöver inte vara något svårt. Låt dem arbeta på en sak om dagen. Det kan finnas viktiga telefonnummer som redan har programmerats i sina telefoner. Istället för att slå automatisk uppringning, få dem memorera dessa siffror. På så sätt kan de ringa på någon telefon, även när de är borta. Om det finns låtar som de älskar, har dem memorera texter. Uppmuntra dem att hålla sjunger dem hela dagen. Det fina med att hjälpa äldre med sinne övningar är att du gör dem också . Om du håller uppe det goda arbetet , kanske du inte har problem att komma ihåg eller tänka som du ålder .


Previous:nothing Next:hur man gör 10.000 steg för fitness

Relaterade artiklar


 • syra och bas balansen i kroppen
 • kliniska analys av urea
 • det bästa sättet att hålla borta kvalster
 • hur man kan sluta röka snabbt
 • bröstmjölk förvaring och utfodring
 • Så för att lindra spänningen i fem minuter
 • tecken och symtom på ägglossning och graviditet
 • hur du döljer hälsosam mat så att din familj kommer att äta den
 • korttidsminne förlust till följd av stroke
 • Syftet med andningen hinder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com