hur man levererar en baby i en nödsituation

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-01
För de flesta människor har en läkarmottagning , sjukhus eller akutmottagning en trygg och god miljö för att leverera en bebis . I en sällsynt fåtal fall kan en mor inte göra det till ett sjukhus i tid , och barnet måste levereras på plats . Dessa praktiska tips kan hjälpa till med leverans av en baby i en nödsituation

Du behöver : .
urverk med second hand


1
. Comfort mamman . Lyckligtvis för mamman , inte barnet en majoritet av leveransen själv . För person som försöker bidra till att barnet i en nödsituation , är det viktigaste att hålla mor från panik eller gå in i chock . Hålla mamma så lugn som möjligt kommer att göra hela leveransen att gå mycket smidigare .
2 .
ringa 911 . Eftersom problem kan uppstå under förlossning , är det bäst att ringa ambulans . På grund av dåliga väderförhållanden och isolerade platser , kan ambulanspersonalen anländer inte innan leverans , men det är ändå bra att få dem på vägen .
3 .
Be mamma att sätta sig på hennes händer och knän . På sjukhus , ofta läkare har mamman placerat på ryggen till förmån för dem . I en akut leverans situation, är det bäst att ha mamma få på sina händer och knän och luta sig framåt något. Inte uppmuntrar henne att driva.
4.
Undvik att ge ut order. Kvinnor är naturliga bärare barn, så de behöver inte mycket coaching när det gäller att andas metoder och leverans. Det bästa du kan göra är att använda mjuka lugnande ord att trösta modern. Ditt mål är att hålla henne från att bli alltför rädd.
5.
Leta efter barnets huvud. När du ser barnets huvud börjar krona, berättar mamman. Vänta på axlarna att träda fram och sedan stödja barnets huvud med händerna. Sakta guide barnet ner mot golvet, men dra inte ut henne. Gravity kommer att göra sin del.
6.
Torka av barnet ner med en handduk. I de flesta fall kommer barnet omedelbart att börja gråta efter leverans. I ett fåtal fall, gnugga barnet med en handduk med varmt upp honom och få honom att ta en nypa luft. Var särskilt försiktig med mjuk fläck på toppen av barnets huvud och inte gnugga eller trycka på den.
7.
Låt navelsträngen ensam. Mödrar och barn kan vara kopplad till varandra med navelsträngen för en ganska lång tid, så vänta på utryckningspersonal eller en läkare för att skära av linan. En barnmorska kan också fullgöra denna uppgift. Svep in barnet i en varm filt och få henne till en läkare för det första besöket så snart som möjligt.


Previous:nothing Next:hur du håller din gamla föräldrar trygga i sitt hem

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa en kvävande baby barn
 • ekonomisk hjälp för ett allvarligt hälsoproblem
 • hur man lär sig om äldreomsorgen
 • ISD livmoderhalscancer
 • bildterapi för barn på sjukhus
 • hur man får sängen öm behandling
 • vad är vanliga och oregelbunden menscykel?
 • som är bättre : den elliptiska eller promenad ?
 • hur man kan bli av springmask utan medicin
 • vad som orsakar ljusblixtar i ögonen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com