hur man välja rätt stetoskopet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-10
Stetoskop ge läkare och sjuksköterskor för att lyssna på aktiviteter som händer inne i kroppen . De kan användas för att kontrollera en patients hjärtslag , utvärdera intestinal aktivitet , lyssna på andningen eller ens att fastställa nivåerna blodflödet i hela kroppen . Använda ett stetoskop kan vårdpersonal få förvarning om vissa villkor innan de blir ett stort problem . De som vill köpa ett stetoskop bör överväga funktioner som pris , design och passform för att hitta den bästa modellen för att möta deras behov .
1 .
Begränsa din sökning genom priset. Enligt " Respiratory Care Manager " läkare bör betala mellan $ 50 och $ 100 för ett stetoskop , såvida de inte har särskilda behov för en mer avancerad modell . Även billigare enheter är tillgängliga , de har ofta inte den kvalitet komponenter för att hålla upp mot ovarsam hantering.
2 .
Jämför disponibla och standard stetoskop . Medan disponibla enheter kan man kasta efter varje användning , kan de vara dyrare än vanliga modeller över tiden . För att spara pengar och minska avfall, välj stetoskop med lätt att byta tips och lyssna komponenter. Då kan du helt enkelt kasta bort orena delarna snarare än hela enheten.
3.
Prova på olika stetoskop att hitta rätt passform innan köp. Ett stetoskop som inte passar riktigt är inte bara obehagligt, men kan vara ganska ineffektiva. Enligt "Respiratory Care Manager", den välsittande stetoskopet bör passa väl in i öronen. När det är på plats, bör alla andra ljud i rummet försvinner.
4.
Kontrollera frekvensområdet för varje modell. De som planerar att använda stetoskopet för pulmonology eller kardiologi kräver det bredaste utbudet av frekvenser, som tillåter dem att höra eventuella problem med hjärtat. För mer allmän användning, är ett mindre frekvensområde acceptabelt.
5.
Titta på röret design på varje stetoskop. En dubbel-rör system har separata rör som leder från avlyssningsapparat i vardera örat, medan en enda lumen modell tillåter användare att höra från båda öronen med endast ett rör. Enligt TheMedSupplyGuide. com, dubbla rör ger i allmänhet bättre ljudkvalitet än single-lumen stetoskop.
6.
Bestäm den bästa tekniken för dina behov. Standard akustiska stetoskop arbete i ett brett spektrum av applikationer. Elektriska modeller förstärka ljudnivån så mycket som 100 gånger enligt StethoscopePro. com, vilket gör dem ett verkligt val för bullriga miljöer. För den högsta nivån av förstärkning, välj en digital stetoskop, som registrerar ljud för framtida uppspelning och tillbehör.


Previous:nothing Next:varför är det viktigt att ta avläsningar blodtryck i hjärtat nivå ?

Relaterade artiklar


 • användning av afrodisiaka
 • hur reparera Littmann stetoskop
 • typisk kostnad för beställning kontakter
 • Varför är C- sektionen snitt imbricated ?
 • fördelar och nackdelar med rotavirusvaccin
 • Hur du ser att de problem som din armbåge är inte relaterat till ditt ulnar nerven
 • hur man använder diagram Snellen ögat
 • baby maginfluensa behandling
 • hur man kan bli av med akne om du har ljus hy
 • vad som kan användas för ett barn med vaginal irritation ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com