icke klor alternativ för pooler

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-23
Klor används i simbassänger för att döda bakterier, alger och andra mikroorganismer. Det är dock inte utan problem. Klor reagerar med vissa organiska material och orsakar allergiska reaktioner. Det fungerar bäst när pH-balansen i en pool vid en optimal mängd.

Brom

Brom används i massage center och spa för sin tolerans för höga temperaturer och pH-nivåer. Den har en kemisk struktur som liknar klor eftersom det hör till samma grupp av kemikalier. Brom används som desinfektionsmedel i pooler som klor substitut.

Enligt Dricksvatten och hälsa-Volym 2, en tidskrift publicerade av församlingen Life Sciences (USA) säkert dricksvatten, brom används för att förhindra tillväxt av bakterier, alger och lukter i simning poolvattnet. Brom löser tre gånger bättre i vatten än klor. Inga skadliga gaser krävs för dess produktion. Brom binder inte starkt , vilket begränsar sin verksamhet i vatten . Koncentrationen av rester som lämnats kvar av brom desinfektionsmedel är låg och inte kräver separata ämnen för att avlägsna . Brom finns i form av tabletter och kräver en brominator ( eller brom dispenser ) att suga av brom i bassängen .

Persulfater

Persulfater (eller icke- klor chock ) är desinficerande alternativ till klor som är effektiva att döda skadliga bakterier. De är inte bara effektivt avdödar alger , persulfater " chock " en pool för att bryta ner skadliga föroreningar och badande avfall ( organiskt avfall som produceras av svett , såsom olja ) . Icke klor chock används på spa och simhallar . Persulfater kosta ungefär 40 procent mer än klor och större mängder av det måste användas . De är effektiva för att bryta ner pool föroreningar till mikroskopiska atomer , därför fungerar som en typ av kemiska filter . Persulfater finns i påsen form och som tabletter .

koppar och silver

Koppar och silver är naturligt förekommande element som effektivt tar bort alger, bakterier och annat avfall från poolvatten . Koppar är effektivt vid behandling av alger utan tar bort oönskade rester efter borttagning bakteriella föroreningar . Enligt Encyclopedia of Chemical Technology : Kopparlegeringar till destillering, koppar och silver har använts i århundraden för att förhindra tillväxt av snäckor och alger . Vikingarna tillämpas koppar strängar på sina fartyg för att förhindra att marina arter från att växa på väggarna i sina fartyg . Silvermynt doppas i vatten för att förbättra vattenkvaliteten. Koppar-och silverjonisering är ett populärt alternativ för klordesinfektion i USA .

Previous:nothing Next:vad är barnets hälsa och utveckling program?

Relaterade artiklar


 • Vilken typ av medicin gör invärtesmedicinare praktiken?
 • Fakta om sen abort
 • prenatal vitaminer för klimakteriet
 • psykosociala och yrkesinriktade effekter av missbruk
 • Hur man naturligtvis bli av loppor från ditt barns hår
 • det bästa sättet att förlora en intuitiv flickor
 • Premarin & bröst tillväxt
 • säker insektsgifter för barn
 • tips på lätta höft smärta under graviditeten
 • huvud skakar infektion spädbarn öra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com