information om utvecklingsstörning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-13
Utvecklingsstörning omfattar en stor grupp av frågor som barn och vuxna möter , de definieras av Centers for Disease Control and Prevention som en " mångskiftande grupp av svår kroniska tillstånd som beror på mentala och /eller rörelsehinder . " Många funktionshinder faller under detta paraply , och de brukar resultera i ett permanent funktionshinder barnet måste leva med hela sitt liv . De måste diagnostiseras under barnets utvecklingsnivå period . Barn med dessa funktionshinder kan leva relativt normala liv , som kräver lite eller ingen intervention , medan vissa kan kräva omfattande insatser och boende .

Du behöver :
piller
. Piller identifiering bok .

Definition

Centers for Disease Control and Prevention listor utvecklingsstörningar som de som faller under faller under en av ett fåtal kategorier, inklusive den autismspektrat ( som omfattar alla nivåer av fungerande inom autism ) , cerebral pares ( ett funktionshinder som påverkar användningen av muskler) , hörselnedsättning, synskador , degenerativa sjukdomar ( såsom muskeldystrofi där musklerna gradvis förlorar sin användning) och intellektuella funktionshinder ( sjukdom eller ett tillstånd som bromsar ner barnets hjärnans utveckling, såsom Downs syndrom eller Fragile X-syndromet ) . Dessa sjukdomar eller handikapp måste diagnostiseras under utveckling , från barndom till 21 års ålder .

Typer

The Metropolitan Atlanta Utvecklingsstörning Study ( MADDS ) , den första stora studie om prevalensen av utvecklingsstörningar hos barn , skapade kriterier för varje försening i utvecklingen . Detta kriterium säger utvecklingsstörning klassificeras som testar ett IQ ( intelligenskvot ) på mindre än 70 . Cerebral pares är kvalificerade genom MADDS som : " En nedskrivning av motorisk funktion kan leda till förlamning , ofrivilliga rörelser , eller koordinationssvårigheter. " Motor sjukdomar är klassificerade som " störningar som orsakas av progressiva sjukdomar i hjärnan , och störningar motor på grund av ryggmärgen avvikelser eller skador inte ingår . " Hörselnedsättning skall i genomsnitt 40 decibel eller ännu värre, synnedsättning vara mycket 20/200 eller sämre vision med korrigeringen. De med epilepsi skall ha drabbats av två grand mal-anfall under sin livstid för att betraktas som en utvecklingsstörning av MADDS .

Statistik

Enligt MADDS , 10 procent av barn i skolåldern lider av en utvecklingsstörning . På grund av det utbud av funktionshinder är det svårt att sätta fingret på exakta siffror, men wrongdiagnosis. com uppskattar att 5000 barn med Downs syndrom föds varje år (hänföras till Föreningen för barn med Downs syndrom) och en i 500 människor lider av autism (statistik hänföras till National Institute of Mental Health), vilket nästan alltid diagnostiseras under utvecklande period. Dr Spock uppskattar att de flesta autistiska barn diagnostiseras i åldrarna två och tre.

Förebyggande

Även om många utvecklingsstörning inte kan förhindras, Centers for Disease Control and Prevention säga att gulsot /kärnikterus, vilket kan leda till hjärnskador hos nyfödda, kan förebyggas. Om du misstänker att ditt barn har gulsot, tidigt ingripande kan förhindra utvecklingsstörning. Dessutom kan utbildningar om användningen av droger och alkohol under graviditeten bidra till att ytterligare förhindra utvecklingsstörning som orsakas av användning av sådana ämnen. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar också tidig kartläggning av hälso-och sjukvårdspersonal för att göra det mesta av tidig upptäckt och intervention. Men många utvecklingsstörning inte hindras eftersom det inte finns någon känd orsak till funktionshinder (som i autism), eller funktionshindret är ärftlig (med Downs syndrom).

Definiera funktionsnedsättning för eleverna

Om du har en studerande som har integrerats i ett icke-specialundervisning klassrummet och har en utvecklingsstörning, är det en bra idé att hålla kommunikationen öppen mellan dig, hans föräldrar, hans läkare och de andra studenterna i sin klass. Vissa elever med utvecklingsstörning kan vilja klassen veta i förväg så att de kan vara beredda att möta de svårigheter av sin sjukdom, medan andra kanske vill "glida förbi" obemärkt. Prata med den studerande med utvecklingsstörning och få han ta på den. Välj inte att berätta eller inte berätta din klass utan att rådfråga din student och hans familj först.

Previous:nothing Next:biologiska funktioner i en cell

Relaterade artiklar


 • bebisar och hicka
 • Hur sova med lätthet och komfort
 • förklaring av förmåner lagring för Medicare
 • luftföroreningar och lungsjukdom
 • Förfarandet för anti svamp nagellack
 • bedömningsteknik i familjerådgivning
 • hur man anmäler övergrepp mot äldre online
 • Staph infektioner i näsan
 • hur man kan övervaka vitala hemma med hommed
 • prostata abscesser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com