insekter och spindlar spray under graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-25
Många saker förändras när man är gravid . Första gången du går ut i insekt säsong , kanske du undrar om huruvida det är säkert att utsättas för insekt eller spider spruta . Sedan ungefär 5 till 10 procent av de bekämpningsmedel appliceras på huden kan absorberas i blodet , är det verkligen inte orimligt att berörda

Skydd

I en idealisk värld skulle en gravid kvinna helt undvika exponering för insekter och spindlar spray under graviditet . Men det finns tillfällen när insektsbett kan orsaka mer skada än enstaka exponering för bekämpningsmedel . Till exempel råder New York City Department of Health och mental hygien som i områden med hög myggor , klädd myggmedel är ett viktigt steg för att skydda en kvinna och hennes ofödda barn från West Nile -virus . Läkare kan råda kvinnor med allergi mot insekter använda insekt spray medan de är gravida att undvika en allvarlig allergisk reaktion .

Risk

Enligt American Graviditet Association ( APA) , risken för missbildningar från att utsättas för insektsgifter eller bekämpningsmedel under graviditet ökar med längden och frekvens av exponering . APA påpekar att eftersom bekämpningsmedel är konstruerade för att angripa nervsystemet av insekter de dödar , det finns en chans att det kan finnas en viss effekt på utvecklingen av ett barns nervsystem . Denna risk är störst under första trimestern , då barnets nervsystem håller på att bildas . APA rekommenderar gravida kvinnor som bor i närheten av gårdar där bekämpningsmedel används för att flytta till ett säkrare område, åtminstone tills den andra trimestern.

Alternativ

Det finns naturliga alternativ till bekämpningsmedel, såsom citronella ljus eller olja. Vissa insekter kan kontrolleras genom att införa andra insekter eller genom att hålla gårdar och trädgårdar utan stående vatten. Men bara för ett insektsmedel är märkt "alla naturliga" eller "ekologisk" betyder inte att det är helt säkert för ett växande foster. De flesta bekämpningsmedel som faktiskt är tillverkade av naturliga källor, enligt APA.

Säkerhet

Gravida kvinnor som behöver bära insekt eller spindel spray kan ta lite förebyggande åtgärder för att begränsa exponeringen. Be någon annan att tillämpa spray för dig, särskilt om du använder en lotion. Se till att du bär skyddshandskar och skyddsglasögon om du använder en trädgård myggmedel, och rengör alla exponerade området efteråt. Var noga med att tillämpa insektsmedel i en väl ventilerad plats och följ tillverkarens anvisningar för ansöka om ett nytt.

Tips

Att tänka framåt kan hjälpa dig att undvika vissa insekter exponering och begränsa behovet av en insekt eller spindel spray. Får inte resa till myggor ridit områden under graviditeten. Gravida kvinnor som är utsatta för någon typ av bekämpningsmedel bör avlägsna sig från området så fort som möjligt. Var noga med att inte få panik. Läs etiketten produkten varning. Om du fortfarande är orolig ska du kontakta en giftcentral.

Previous:nothing Next:symtom på ADHD hos en 8 - åring

Relaterade artiklar


 • vad är bundet testosteron ?
 • vad som anses vara försenad pubertet ?
 • öga rörelseomfång övningar
 • Korrekt förvaring av syre tankar hemma
 • hal elm för baby eksem
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • terapeutisk verksamhet för äldre
 • hur man väljer frukter för graviditet
 • tecken som stöd i boende behövs
 • hur man får glasögon reparerad gratis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com