instrument som används i obstetrik

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-12
En förlossningsläkare använder många olika verktyg under dagen . Beroende på behovet , patienten och förfarandet använde verktygen varierar kraftigt . När patienter tänker på de verktyg en förlossningsläkare bruk, kan de tänker på verktyg som används på dem , men de övervakar och enheter en förlossningsläkare använder betraktas också verktyg .

Vaginal Speculum

En vaginal spekulum används under en undersökning för att bistå läkare så de kan se in i slidan . Den spekulum sätts in i slidan och sedan på glänt . Den öppnade spekulum gör det möjligt för läkaren att kontrollera livmoderhalsen , gör förfaranden och vidta kulturer utan att förorena kulturer genom att vidröra väggarna i slidan. Under senare delen av graviditeten , kan en läkare välja att inte använda ett spekulum .

Obstetriska kirurgiska Kit

Obstetriska kirurgiska kit innehåller de grundläggande läkemedel , medicinsk utrustning , kirurgiska instrument , förnybar medicinska förnödenheter och grundläggande sterilisering utrustning för hälso- anläggningar för att hantera cirka 100 normala förlossningar , 25 kejsarsnitt och 50 komplicerade förlossningar .

sugklocka

sugklocka enheten användas för att bidra leverans av spädbarn. Den fäster i hårbotten av barnet och gäller ett sug att hjälpa hjälpa läkaren i leveransen . Den sugklocka enheter finns i olika modeller , från en handdator till ett golv modell .

Ultraljud

Ett ultraljud är att exponera delar av kroppen att högfrekventa ljudvågor som producerar bilder av insidan av kroppen . Dessa bilder kan visa flödet av inre organ , blodflöde och strukturen av kroppen . En förlossningsläkare kommer att använda ultraljud för att titta på utvecklingen av barnet , kontrollera vätskenivåer och diverse andra saker .

Fostrets bildskärmar

din barnmorska kan välja att använda en eller flera stilar av fostrets monitorer beroende på behov . Dessa foster monitorer inkluderar elektronisk fosterövervakning övervaka , fetoscope , Doppler, inre foster bildskärm eller en telemetri bildskärm . Förlossningsläkaren använda dessa monitorer under graviditet och förlossning . Under förlossningen de , kommer att använda en monitor för att se om barnet går i nöd . Även om inte idiotsäkert , bildskärmarna ger ett mindre ingripande metod .

curette

En kyrett verktyg används under en dilatation och skrapning , eller D C. En obstetrisk kan utföra en D C som ett terapeutiskt förfarande i händelse av en spontan abort eller ett missfall . En kyrett används för att skrapa oönskade vävnader i kroppen .

Tång

Tång använder av obstetrisk att greppa barnets huvud samtidigt i slidan under förlossningen för att hjälpa till hjälp vid leverans . En obstetrisk kan välja att använda pincetten i händelse av fosterpåverkan , moderns ångest eller när det går långsamt framåt eller frånvarande , som är känd som en andra etapp fördröjning .

Previous:nothing Next:Ohio friska familjer agera

Relaterade artiklar


 • hur gå ner i vikt utan att arbeta på det
 • hem rättsmedel för feminina klåda & bränning
 • Vilka är farorna med Epsom salt ?
 • kvinnor och testosteron
 • hydroklortiazid och amning
 • hur man använder kvinnlig kondom
 • är det normalt för en pojke att tappa hår under puberteten ?
 • hur man identifierar amoxicillan 500mg kapslar
 • instruktioner för befrielse band
 • behandlingar för kräkning och diarré
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com