konstiga tecken och symtom på graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-27
Det finns många konstiga tecken och symtom berättar en kvinna att hon är gravid. I del, det är naturens sätt att skydda det ofödda barnet genom att upphöja kvinnans medvetenhet om sin omgivning. Från sug, av sjukdom, till en skärpt känsla av lukt, kan saker som händer i en kvinnas kropp under graviditeten verkar konstigt utan en förklaring.

Cravings

Du kanske har hört talas om gravida kvinnor begär konstiga saker som pickles omfattas jordnötssmör eller en vegetarisk begäret kött . Det finns många skäl för konstiga cravings , såsom ökad östrogen och andra hormonnivåer , behovet av mer kalorier , vitaminer och näringsämnen. I en artikel Parents. com , säger Janet påven , PhD , från Louisiana Tech University , att frukt , mjölk , choklad och salt är de mest längtade av gravida kvinnor, vilket kan vara kroppens sätt att lagra upp C-vitamin och kalcium .

graviditetsillamående

Känd mest som första tecken på graviditet, graviditetsillamående, borde bara kallas sjukdom, eftersom det kan inträffa när som helst på dygnet och vara allt från några minuter till flera timmar. Förhöjda nivåer av hormoner kan orsaka illamående som varar några veckor till hela graviditeten. Dessutom kan en ökad känsla av lukt lägga till sjukdom. Till exempel kan en mans rakvatten, något en kvinna kan alltid haft, göra henne sjuk att hennes mage. Bara tanken på en favorit matskål skulle göra henne illamående. Det fina är, sjukdom under graviditeten är helt normalt och kommer inte att orsaka någon skada om kvinnan är regurgitating alla hennes näringsämnen, i vilket fall en läkare bör ses.

Heightend luktsinne

En kvinnas sinnen är finslipat i under graviditeten. Tros vara kopplad till östrogen, är luktsinnet förmodligen den största känslan påverkas. Livsmedel, parfymer, rökgaser, kroppslukt, hundar, katter, allt har en mycket distinkt doft till en gravid kvinna. Vissa forskare tror att de skärpt känsla skyddar kvinnan och fostret, hålla kvinnan från att konsumera eller kommer i kontakt med skadliga livsmedel och ämnen. Men kvinnor upplever dessa känsla förändringar på olika nivåer , från extrem till knappt alls .

Gas och Förstoppning

En kvinna kan uppleva gas och /eller förstoppning under den tidiga delen av graviditeten . Detta beror främst av ökade hormoner , främst progesteron . Hormonerna hjälper muskelavslappning vävnaden i hela kroppen . På grund av denna avslappnade muskelvävnad en kvinna kommer inte bara att befria mer gas oftare är matsmältningen bromsas upp, vilket kan orsaka förstoppning . På en sida notera , kommer den gravida kvinnan tycker också själv lite mer flexibla.

Previous:nothing Next:första hjälpen- guide om katastrofhantering

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med att ta generiska kolesterol medicin ?
 • Definitionen av sorg & sörjande
 • hur man undviker viktökning
 • hur man kan stoppa armhåla lukt i dess spår
 • inomhuspool säkerhet & graviditet
 • hur man kan minska erektil dysfunktion
 • vad man ska förvänta sig av en prostata tentamen
 • hur man kan sluta röka
 • hur man identifierar kanyler
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com