missbruk av receptfria läkemedel

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-29
Över disk droger är lätt tillgängliga för allmänheten . Men vad händer när folk missbrukar dessa droger ? Enligt National Survey om narkotikamissbruk och hälsa , hur många människor som missbrukar receptbelagda och receptfria läkemedel hoppade från 4. 700. 000 till 6. 900. 000 mellan 2005 och 2007 . FDA har bedömt receptfria läkemedel säkra om de används enligt anvisningarna. Det verkar dock klart att alla inte är att följa anvisningarna

Orsak

En stor anledning OTC drogmissbruk är vanligt är att dessa droger är lättillgängliga och relativt billiga . Många har redan receptfria läkemedel i sitt medicinskåp eller skåp . Det finns ingen anledning att dölja läkemedel av rädsla för att väcka misstankar eller bli arresterad . Illegala droger , som kan ge samma effekt som receptfria läkemedel , är farligare att få och oftast dyrare .

Teens

Enligt en undersökning gjord av University of Michigan 2007, sex procent av High School ungdomarna erkänt att de använt receptfria läkemedel att få hög inom föregående år . Det är en i varje 16 bland high school befolkningen . Den verkliga faran för tonåringar och andra missbrukare av dessa läkemedel ligger i att blanda dem med andra ämnen . Missbrukare blanda ofta receptfria läkemedel med alkohol och droger eller receptbelagda läkemedel ( också ofta finns i hemmet ) . Dessa blandningar ibland visa sig dödliga .

hallucinogener

DXM , eller dextrometorfan , är den aktiva ingrediensen i många hosta suppressants och är bland de läkemedel som vanligen missbrukas . Med mer än den rekommenderade dosen av produkter som innehåller detta läkemedel kan ge samma effekter som PCP (Angel dust) eller Ketamin ( djur lugnande ) , enligt organisationen Ovanför Inflytande . Dessa läkemedel orsaka hallucinationer när det missbrukas. De kan potentiellt leda till hypoxisk hjärnskada, vilket hindrar syre från att komma till hjärnan. Illamående, kräkningar, huvudvärk och medvetslöshet är bland de andra möjliga konsekvenser. Läkemedel används normalt för åksjuka är en annan typ av OTC läkemedel som om den missbrukas, kan orsaka hallucinationer, utlösa extrem trötthet, och till och med leda till döden.

Diuretika

Diuretika inkluderar bantningspiller och laxermedel. Folk kan ta alltför många av dessa i ett försök att gå ner i vikt snabbt. Detta kan leda dem beroende. Eftersom många av dessa piller innehåller efedrin och koffein, kan de också allvarliga eller dödliga effekter om de används mycket. Medan koffein och andra ingredienser av bantningspiller är helt säkra om de tas med måtta eller enligt anvisningar, missbruka dem orsakar nervsystemet blir överstimulerade, enligt en organisation som heter The Anti-drog.

Sleep Aids

När missbrukas under en tid, droger för att hjälpa människor sova kan utlösa narkolepsi, en neurologisk sjukdom där normal sömncykler är djupt störda och människor kan finna sig plötsligt somna. Detta kan inträffa när du kör eller utför aktiva uppgifter, vilket leder till extremt farliga situationer.

Previous:nothing Next:förflyttning av skelettet

Relaterade artiklar


 • Definitionen av hjärtkateterisering
 • hur man har ett barn efter äggledaroperation
 • hur man byter blad piller cutter
 • Hur man vet om du är självsäker
 • mat & medicin interaktioner
 • hur man undviker kosttillskott fiskolja med höga halter av PCB
 • spirometer experiment metoder
 • hur du justerar trycket på en remstar CPAP
 • efter klimakteriet hormonell obalans
 • Hur vet jag när min mjölk har torkat upp ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com