natriumbikarbonat information

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-21
Natriumbikarbonat-vanligt i antacida-är ibland nödvändigt när obehaglig halsbränna och sura uppstötningar symtom attack. Istället för att hämmar din njutning av den mat du älskar, undvika tillfälliga och obekväma gastrointestinala problem genom att ta natriumbikarbonat rättsmedel, lätta att få tag på din lokala affär eller från din läkare om du lider av en allvarligare situation

Fakta

Natriumbikarbonat är i grunden bakpulver och är den viktigaste ingrediensen i antacida rättsmedel. Antacida är tillgängliga över disk eller ordinerats av läkare i tablett, kapsel, lösning eller pulver för att lindra halsbränna, sura mage, sura uppstötningar och i vissa fall, magsår. Natriumbikarbonat är också ibland som ordinerats av läkare för att minska syra i patientens blod eller urin.

Dosering

Natriumbikarbonat tabletter, kapslar eller flytande lösningar skall tas genom munnen upp till fyra gånger om dagen beroende på en persons behov. Antacida bör tas med ett helt glas vatten om en till två timmar efter att ha ätit en måltid. Natriumbikarbonat pulver bör mätas med en sked, upplöst i fyra dl vatten, och svalde på en tom eller nästan tom mage.

Biverkningar

Natriumbikarbonat är i allmänhet säkert för de flesta, men i vissa fall kan orsaka lindriga magkramper, gas och ökad törst. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis när kroppen blir van vid att ta det , men om de inte försvinner eller blir värre de bör rapporteras till läkare. En läkare bör ses omedelbart om allvarliga biverkningar som uppträder såsom illamående, huvudvärk , muskelvärk , kräkningar , svaghet , humörsvängningar , täta urinträngningar, svullna ben eller fötter , förstoppning , aptitlöshet eller bevis på blodig avföring eller urin .

Försiktighetsåtgärder

Natriumbikarbonat innehåller mycket salt . Människor på saltfattig diet bör rådgöra med läkare innan du tar den . Natriumbikarbonat bör tas minst två timmar från andra läkemedel, bör inte tas för mer än två veckor åt gången, och bör inte tas på en full mage. Missade doser kan fattas så snart som mindes, men dubbla doser bör undvikas.

Varningar

Människor med en historia av högt blodtryck, njur-eller leversjukdom, blindtarmsinflammation, hjärtsvikt eller blödningar i magen bör tala med sin läkare innan du tar natriumbikarbonat. Gravida eller ammande kvinnor bör tala med sin läkare innan du använder den. Med högre doser än vad som anges på förpackningen, märkningen bör undvikas eftersom de kan orsaka allvarliga långsiktiga biverkningar.

Previous:nothing Next:farligt mögel hemma

Relaterade artiklar


 • graviditet vårdmöjligheter
 • juridiska frågor på långsiktiga invaliditetsförsäkring
 • blåsljud och mitralisklaffstenos problemet hos barn
 • hur man identifierar utslag på barn
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • hur man kan hjälpa ett barn som kväver
 • effekterna av koffein på bröst
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • graviditet och höftproblem
 • Vilka är fördelarna med att vara nykter ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com