skäl att sluta dricka flaskvatten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-17

Du behöver:
piller
. Piller identifiering bok.

Dricksvatten är mycket viktigt att hålla sig friska, och många företag skulle få er att tro att vatten på flaska är det säkraste typen av vatten att dricka. Detta är dock inte alltid fallet, och det finns flera förklaringar till varför du vill sluta dricka buteljerat vatten. Även om det är smart att välja en flaska vatten över en flaska läsk när man är ute på stan, hemma, bör du överväga att gå över till kranvatten.

Kostnad

Kostnad är förmodligen en av de främsta orsakerna att människor gör bytet. Kranvatten kostar betydligt mindre-$ 0,002 per gallon jämfört med $ 0,89 per gallon eller mer , vilket är hur mycket vatten på flaska kostar

miljöskäl

The Container Recycling Institute uppskattar att så många som 52 miljoner. plastflaskor och krus inte återvinns varje år , i stället hamna på soptippen . Genom att välja att avstå från flaskvatten , du bidrar inte till detta problem . Dessutom finns miljökostnaderna för produktion och distribution av vatten på flaska , även med upp naturresurser och avger utsläpp .

kvalitetsnormer

Naturvårdsverket övervakar dricksvattnet som kommer genom kranen . Dessa regler är strängare än de som de Food and Drug Administration använder för att reglera vatten på flaska . Enligt EPA , beroende på vatten tillverkare kan ditt kranvatten har fler tester gjort på den och innehåller mindre föroreningar än buteljerat vatten. Faktum är att vissa flaskvatten företag helt enkelt flaska filtrerat kranvatten .

vattenbrist

Eftersom vatten buteljering företag använder vattnet i deras område , kan de skapa en brist på vatten för lokalbefolkningen och jordbrukarna . När konsumenterna sprida vattenanvändning ut med hjälp av vatten från det lokala samhället snarare än vatten från en specifik källa , finns det gott om vatten att gå runt .

Kemisk utlakning

När du lagrar vatten på flaska under lång tid eller lämna flaskan i solen, värma upp , kan kemikalier från plast läcka in ditt vatten . Medan flaska tillverkare hävdar att dessa kemikalier inte är skadliga , forskare måste utföra fler tester för att fastställa den verkliga effekter .

Previous:nothing Next:utveckling i puberteten

Relaterade artiklar


 • hur man får regelbundna menstruationer
 • NACK genomskinlighet test faktorer
 • ivh på ett tidigt födda barn
 • hur lätt sätta i kontaktlinser
 • hemlagad klia remover
 • det bästa sättet att sätta i kontakterna
 • hur man ner i vikt genom dessa enkla saker
 • hur man gör hälsosamma måltider kul för barnen
 • hur man arbetar med dina barn
 • Fakta om isopropyl tvättsprit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com