skyltar & botemedel mot bandmask hos katt och människa

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-30
Tapeworm infektioner kontrakterade genom förtäring av larv eller ägg av bandmask . Människor kan omedvetet utveckla en binnikemask infektion genom konsumtion av smittade mat eller dryck . Människan " felin vänner på andra sidan kan avtala bandmask infektioner från intag infekterade parasiter som loppor och fästingar . I de flesta fall infektioner hos både människor och katter är mer av en olägenhet än ett allvarligt hälsotillstånd .

sjukdomssymtom hos människor

Enligt Mayo Clinic, kommer de flesta människor med intestinal bandmaskar visa faktiskt inga symptom. Symtom presenterar sig beroende på sort av bandmask infektion och dess placering i kroppen. Tarminfektioner som inte visar symptom skall framgå genom aptitlöshet, buksmärta, diarré, svaghet, illamående och viktminskning på grund av dålig absorption av näringsämnen (vilket kan orsaka brist på vitamin B12).

Andra allvarligare symtom inkluderar invasiva infektioner som vandrar in i tarmen och cystor form på andra vävnader, kramper, feber, bakteriella infektioner och neurologiska symtom. Allergiska reaktioner mot larverna kan presentera symptom.

Behandlingar för människor

Precis som de flesta människor inte uppvisar symptom på en binnikemask infektion, de flesta inte kräva behandling heller. I de flesta fall bandmask helt enkelt ut ur kroppen på egen hand. I händelse av att behandling krävs, kommer en läkare att förskriva en gemensam oral medicin som förgiftar den vuxna bandmaskar, snarare än ägg. Noggrann hygien kommer att förhindra nytt angrepp från överlevande ägg. Behandlingar för de mer allvarliga invasiva dvärgbandmask kan omfatta inälvsmask läkemedel som krymper några binnikemask cystor, antiinflammatoriska medel för svullnad av vävnad eller organ, antiepileptisk behandling för behandling av kramper, shunt placering lindra vätska i hjärnan eller kirurgiskt avlägsnande av cystor.

Tecken i Cats

Precis som med människor, visar binnikemask infektion i kattdjur normalt inga symptom också. Det kan ta en längre tid för symptom måste framgå, och när de kan de innefatta kräkningar, kramper, extrem klåda, slickar irritation, nervositet och /eller slöhet hos katt. Generellt kommer dock tecken och symtom på en binnikemask infektion gå obemärkt förbi eller förväxlas med andra sjukdomar före diagnos.

Behandling för katter

Behandling av bandmask i kattdjur kräver en enkel besök till veterinären för ett recept av ett oralt läkemedel eller injektion som kommer att döda bandmaskar.

en over-the-counter medicin kallas Tradewinds Tapeworm flikar finns även för kattägare att behandla infektionen hemma. Re-angrepp bör förhindras genom daglig borttagning av avföring och rensning av kattlådan med desinfektionsmedel regelbundet. Styra parasiter som loppor och fästingar, som kan vara värdar för bandmask, är försiktig också.

Previous:nothing Next:katt allergier i ett väsande spädbarn

Relaterade artiklar


 • neti pot tips
 • nikotin effekter på muskelsystemet
 • hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag
 • bebisar och bältros
 • skunk spray effekter på människan
 • hur man minskar svullnad och rodnad av finnar
 • hur man från rullstolen till en stol
 • hur man sätter dig i rätt att tänka att sluta röka
 • hur man ordnar för patientsäkerhet i hemmet
 • typer av makar missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com