små högt näringsinnehåll måltider för barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-10
Komma dina barn att äta hälsosam mat kan vara en kamp. Skjut för små måltider som är förpackade med näringsämnen tillsammans med smaker som barnen gillar. Lyckligtvis kan grabben favoriter som pizza, pasta och smörgåsar ger massor av viktiga näringsämnen om du använder de rätta ingredienserna.

Mini Pizzor

De flesta barn älskar pizza, och om du väljer rätt jordskorpan och pålägg, pizza kan vara förvånansvärt frisk, enligt tidningen Föräldrar. Färska tomater ger en hälsosam dos av vitamin C, kalium, järn och antioxidanter lykopen. Prova bitar av grillad kyckling för en låg fetthalt protein. Skumma mozzarellaost levererar din pizza med kalcium samtidigt skära ner på fett. För mer näringsämnen, prova att läsa på grönsakerna, som skivad zucchini i stället för pepperoni, eller spenat i stället för basilika. Om du inte kan göra din egen hel-vete skorpa, prova att använda hel-vete engelska muffins, pitas eller tortillas istället.

Pasta

Lägga nyttiga ingredienser till barnvänliga makaroner och ost eller spaghetti kan skapa en balanserad måltid allt i en liten skål. För att öka fiber , byta till hel- vete pasta , några pasta erbjuda blandningar som bara smakar som vanlig pasta , så dina barn inte ens vet skillnaden . Tomater eller tomatbaserad sås lägger till flera näringsämnen som beskrivs ovan . Lägg i grönsaker som spenat , ärtor , morötter eller broccoli för att öka vitamin, järn och antioxidanter. Om du strimla dem eller skär dem i små bitar , de ska smälta in i såsen , och barnen kommer inte ens märka dem . Toppa med mager ost för att lägga till kalcium . Blanda i kyckling eller kalkon för protein och järn .

Dips

plockmat och dips vinner alltid med barn , och det är enkelt att skapa en tillfredsställande måltid genom att ange en mängd av dem . Om ditt barn gillar chips och salsa , prova hel- vete chips med salsa på svarta bönor för fiber och protein . Äpplen skivor och jordnötssmöret ger protein, fibrer och massor av vitaminer . Yoghurt dopp smakar också bra med bara om någon form av frukt , och det ger kalcium och hälsosam pro-tika . Prova pesto för morotsstavar , grillad kyckling remsor eller skivor rostat bröd. Ranch är också en unge favorit, men det kan laddas med fett, så prova med låg fetthalt versioner och uppmuntra näringsrika grönsaker som broccoli , morötter , selleri och körsbärstomater .

Smörgåsar

Föräldraskap tidningen tyder utanför-the- box smörgås kombinationer för kreativt , hälsosamma smörgåsar . Prova hel- vete bagels varvad med hummus och gurka eller Graham crackers med jordnötssmör och skivade bananer . För en tur på frukost , göra en smörgås med hel- vete brödrost våfflor , grädde ost och fruktpuré . Lägg kalkon , schweizisk ost och gröna blad sallad ( it's friskare än isberg ) till en hel-vete Pita . Gå längre än ost och kex med skivad mozzarella och tomat på vete crackers .

Smoothies

En smoothie med rätt ingredienser kan vara så friska och tillfredsställande som en hel måltid , och likheten med milkshakes gör dem populära bland barn . Börja med låg fetthalt yoghurt eller sojamjölk för kalcium och protein . Släng i bara om någon form av frukt : jordgubbar , bananer , blåbär , mango , melon , you name it . Lägg till en skvätt juice för att hålla den från att bli för tjock , och blanda . För att öka näringsämnen , prova tillägg , såsom vetegroddar eller linfrö för fiberproduktion, spenat eller grönkål för järn ( den smälter i små bitar ditt barn kommer inte ens smak ) , eller proteinpulver .

Previous:nothing Next:hur man välja rätt stetoskopet

Relaterade artiklar


 • kompletterande graviditet försäkring i Missouri
 • tips för att kontrollera luftföroreningar
 • hur man kan stoppa hetsätning under PMS
 • negativa effekterna av magnesiumstearat
 • hur man väljer minne kosttillskott
 • vita blodkroppar test för barn
 • effekterna av elektromagnetiska fält strålning om småbarn
 • hur man bota akne
 • hur man behandlar en smärtsam svampinfektion
 • neonatal hypertoni
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com