tecken och symtom av tonårsgraviditeter

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-05
Tonårsgraviditeter symptom kan inte vara mycket annorlunda från den fysiska förändringar som en gravid vuxen kvinna skulle uppleva. För att kontrollera graviditeten är det viktigt att titta på dessa symtom och kontrollera med en läkare för att få rätt typ av mödravården.

Menstural Cycle

En missad tid eller serie av missade perioder, kan vara ett tecken av tonårsgraviditeter. Detta symptom är vanligt hos vuxna kvinnor som blivit gravida också. När en kvinna inte är att ha henne period på grund av graviditet, innebär detta att livmoderslemhinnan inte försvinner, och skyddar fostret. Men vissa tonåringar och kvinnor upplever implantation blödning när embryot fäster i livmodern väggen. Blödningen är oftast lätt och är inte detsamma som att ha en menstruationscykel, även om vissa tonåringar kan blanda ihop de två.

Energi och aptit

Ovanlig trötthet, liksom förändringar i aptit, kan också indikera tonårsgraviditeter i sin linda. Medan ett antal tonåring flickor upplever dessa symtom om de är idrottare eller har andra hälsofrågor, att suget sova under lång tid, flera gånger om dagen, samt äta mer eller mindre hela dagen kan betyda att de är gravida. Aptit preferenser är också vanligt i sena stadier av tonårsgraviditeter. Vuxna kvinnor upplever dessa förändringar också.

Värk i kroppen

Body värk som huvudvärk eller ont i ryggen kan bero på en tonåring hon är gravid. På grund av förändringar i hennes kroppens hormonnivåer (främst en ökning av östrogen), hennes bröst också kan bli öm och öm. Graviditeten orsakar bröst för att förstora. Vuxna kvinnor upplever bröst tillväxt under graviditeten också. Några tonåringar också kan uppleva smärta och tryck i fötterna på grund av den extra kroppsvikten.

Risker

Enligt Mayo Clinic , tonåriga mödrar löper större risk för hälsoproblem under graviditeten , och det är deras bebisar . Gravida tonåringar, särskilt de som är yngre än 15 , är mer benägna att utveckla anemi under graviditeten , eller leverera baby förtid . Barn till tonårsmammor löper större risk att få en låg födelsevikt. Korrekt mödravård , vilket inkluderar regelbundna läkarbesök och testas för sexuellt överförbara sjukdomar , kommer att minska risken för komplikationer under graviditeten , förlossningen .

Previous:nothing Next:hur du ökar minne och koncentration

Relaterade artiklar


 • hur man får sängen öm behandling
 • hur man helt föryngra din kropp
 • vad är anaerob & kondition?
 • barnets utveckling och autism
 • hur man får billig sjukförsäkring genom en enkel kyrka potlucks
 • hal elm för spädbarn
 • Sportunderkläder & bröst ömhet
 • dietdrycker & graviditet
 • fördelar och nackdelar med Lamaze
 • vita blodkroppar test för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com