tecken och symtom på en svampinfektion på ett barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-02

Du behöver:
gjutjärnsgryta
. Läkare besök.

Svampinfektioner (även känd som moniliasis eller candidiasis) orsakas av Candida svampen återgivning på slemhinnor. En svampinfektion kan uppstå på flera ställen på kroppen, även i hudveck, på könsorganen och i munnen. Barn kan drabbas av jäst infektioner om de tar antibiotika, har ett försvagat immunsystem eller skadad hud. Eftersom små barn inte kan formulera vad som är fel, är det viktigt för vårdare att känna till tecken och symtom på en svampinfektion hos barn.

Jäst Infektioner i munnen

jäst infektioner i munnen, svalget eller matstrupen kallas muntorsk. Barn med muntorsk kommer att ha fläckar av keso-liknande vita utväxter på tungan, insidan av kinderna och på baksidan av halsen, sprickor eller nedskärningar kan bildas i hörnen av barnets mun. Infektionen är smärtsam, och barn som inte kan verbalt uttrycka denna smärta kan gråta eller krångel. Om barnet är amning, kan han passera infektionen till sin mor, vilket leder till symtom som kliande, fjällande och smärtsam bröstvårtor.

jäst infektioner i underlivet

Eftersom jäst infektioner trivs i fuktiga områden , de kan smitta lätt barn bär blöja. De kan också uppstå när en muntorsk infektion sprider sig i matsmältningssystemet. Symtom på könsorganen kan likna en blöjeksem (rodnad och känslighet som orsakats av väta och nötning ) med röd hud och ett smärtsamt utslag på vulva eller penis . Hos flickor kan en svampinfektion orsaka en gul eller vit flytning från slidan , medan pojkarna det kan orsaka flagning och flagnande hud på undersidan av penis .

Jäst Infektioner på hud och naglar

infektioner Jäst kan förekomma på andra delar av kroppen, bland annat i hudveck (såsom i naveln) och i naglar. Dessa infektioner kan orsakas av en fuktig miljö eller, i fråga om barn som suger på tummen, muntorsk sprider sig utanför munnen. Svampinfektioner i naglarna orsaka svullnad och smärta och kan även orsaka spiken att ändra färg eller vara åtskilda från nagelbädden. Jäst infektioner på huden kan orsaka klåda och utslag, ungefär som jäst infektioner i könsorganen, samt upp gupp och sipprar en klar vätska.

Previous:nothing Next:Tandskydd monteringsanvisning

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en sätesbjudning att vända
 • hälsoeffekter från att andas lukt katt urin
 • tecken och symptom på en graviditet
 • hur man föreställa sig naturligt
 • hur unclog näsan enkelt
 • hur man kissa med en svullen prostata
 • tandvård bistå och vara gravid
 • vanliga sjukdomar hos afro-amerikaner
 • gemensamma laboratorium och diagnostiska tester
 • Hur blekna jag plåster?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com