tecken och symtom på hypertyreos under graviditet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-26
Graviditet är fylld med många hormonförändringar . Det är därför symtomen på hypotyreos hos gravida kvinnor ofta förbises eller , ännu värre , inte ens övervägas. Båda villkoren dela den primära symptom på trötthet och en ökning i vikt . Lyckligtvis kan en gravid kvinna plats några tydliga symptom , trots hormonell obalans av graviditeten .

Letargi

Gravida kvinnor är kända för att sova mer och tröttnar lätt . Detta är trötthet . Letargi, påverkar dock medvetenhet , vilket gör den gravida modern likgiltig eller till synes i en stupor. Merriam Webster definierar letargi som ett tillstånd av medvetenhet och " en aversion mot aktivitet . " Istället för att behöva ta tätare pauser kommer en slö gravid kvinna med hypotyreos undvika verksamheten helt .

Temperatur ändringar

Hypotyreoidism orsakar en känsla av överdriven kyla eller värme . Gravida patienter kan redan upplever förändringar kroppstemperatur. Dock kommer de med hypotyreoidism brukar uppleva mer extrema variationer kroppstemperatur.

Hair ändringar

Graviditetshormoner normalt hjälpa håret att växa lång, kraftig och glänsande . Hypotyreos orsakar sprött hår som är benägna att gå sönder . Patienterna kan också uppleva förlust av ögonfransar och ögonbryn med sköldkörtelhormon brist .

Palm och tunga färger

Vissa patienter med hypotyreoidism utvecklar ett tillstånd som kallas carotenemia eller överskott karoten i kroppen . Carotenemia orsakar handflatorna och fotsulorna att ta på en orange färg . Denna speciella symptom på hypotyreos förekommer inte i en normal graviditet . Tyvärr har inte alla patienter upplevelser carotenemia . Avsaknad av detta symtom utesluter inte hypotyreos .

Nerver

förhållanden som påverkar nervsystemet som ischias är också vanliga under graviditeten. Barnet sätter press på ischiasnerven under de sista månaderna av graviditeten . En gravid kvinna med hypotyreos kan uppleva stickningar och smärta i armar och fingrar . Detta är karpaltunnelsyndrom.

Voice ändringar

Förändringar i rösten , som till exempel heshet eller tala långsamt , är andra tydliga tecken på hypotyreos i en gravid kvinna. Det hormonbrist orsakar förändringar i struphuvudet och hur dessa muskler kontraktet och släpp för att göra ett ljud . Detta är ett område som sällan påverkas av graviditeten .

Previous:nothing Next:äldre och kronisk diarré

Relaterade artiklar


 • Vad händer när kontaktlinser ut?
 • hur man ska behandla akne i alla åldrar
 • barn och spädbarn HLR certifiering
 • Definitionen av täckning lucka i sjukförsäkringen
 • vad är orsakerna till vita fläckar på hud?
 • kan du bli gravid på din period ?
 • postmenopausala ledsmärta
 • hur man förhindrar solbränna för rödhåriga
 • kattsand lådor & graviditet
 • hur man kissa med en svullen prostata
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com