tekniska hjälpmedel för äldre

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-31
I världen av hjälpmedel ökar varje dag . Stora framsteg har gjorts i rullstol , telefoner , hörapparater och mer för att hjälpa de äldre att upprätthålla dag till dag liv

Remote Controlled Stol

Fjärrstyrda stolar kan styras med en fjärrkontroll kopplad till ordförande . Den person som sitter i stolen kan trycka på en knapp som kommer att hjälpa henne stå eller sitta , och några fjärrstyrda stolar har elektronisk massageapparaterna och värmedynor , fjärrkontroller dessa alternativ också .

stora knappar på en telefon

Större knappar på en telefon kan hjälpa äldre se siffror tydligare . Vissa av dessa telefoner är även avsedda att innehålla bilder så att användaren kan snabbuppringningsikonen folket ovanför knapparna (om " snabbval +1 " ansluter den person som en nödhjälp linje, till exempel , en bild av en polis som används) .

Elektriska rullstolar

Elektriska rullstolar är ovärderliga för äldre medborgare som har förlorat förmågan att gå . Användare kan gå framåt eller bakåt genom att trycka lätt åtkomliga knappar eller spakar .

Akut Halsband /armband

Akut smycken , som Life Alert , ansluter en äldre person till larmtjänster med en knapptryckning bekvämt bäras runt halsen och ibland i handleden . Det akuta personal kommer sedan att kontakta användaren via en högtalartelefon och , om nödvändigt , skicka en ambulans eller andra svar till användarens hem .

hörapparater

Hörapparater bistånd till äldre i förhandlingen TV -program , musik och vardagliga samtal att de inte kan höra något annat . En hörapparat är en liten enhet , oftast mindre än ett öre , som placeras i örat och är ofta köttfärgad att smälta in och inte vara så märkbar .

Skotrar

skotrar som Hoveround är formad liknande till ridning gräsklippare men är mycket mindre . De är utformade för att bära ner till platser som en rullstol inte skulle kunna navigera , såsom runt hörn eller över ojämn mark .

Previous:nothing Next:hur du väljer ett bra pediatrisk plastikkirurg

Relaterade artiklar


 • det bästa sättet att sätta i kontakterna
 • vad är orsakerna till vita fläckar på hud?
 • billig hälsosamma mellanmål för barn
 • öga rörelseomfång övningar
 • hur man kan bli av med akne om du har ljus hy
 • hur man ger injektioner till pediatriska patienter
 • hur man kan bota fetma hos barn
 • hur man kan bota nedre baksidan smärta rätt
 • hur reparera Littmann stetoskop
 • prenatal faderskapstest metoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com