tidig menopaus efter en total tyreoidektomi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-13
Klimakteriet är slutförandet av fertilitetscykeln. Detta åtföljs av en hel rad symptom som kan inkludera värmevallningar och humörsvängningar. Tidig menopaus kan vara ännu mer stressande eftersom det kan drabba kvinnor som är relativt unga

Du behöver : .
Pills
Piller identifiering bok .

tidig menopaus

Medan menopaus äldre kvinnor , vanligtvis i femtioårsåldern , några yngre kvinnorna har varit kända för att gå in klimakteriet tidigt . Dessa kvinnor kan delas in i två grupper , en för tidig menopaus som är yngre än 40 och kvinnor som är 41-45 anger tidig menopaus .

tyreoidektomi

En total tyreoidektomi är ofta resultatet av en aggressiv eller avancerad sköldkörtelcancer. Detta är den fullständigt avlägsnande av sköldkörteln . Resultatet är att ofta individer är skyldiga att ta medicin hormonbehandling för att kompensera för de hormoner som sköldkörteln släppte .

tyreoidektomi och Menopaus

Sköldkörteln omfattar några av de reproduktiva hormoner i en kvinna . Den fullständigt avlägsnande av sköldkörteln kan därefter leda en kvinna att träda i tidig menopaus , men detta är sällsynt . De flesta kvinnor som upplever en tidig menopaus redan kommer in i klimakteriet stat, enligt Premenopausesymtoms. com .

Förebyggande

Att förhindra tidig menopaus på grund av tyreoidektomi är inte realistiskt. Medan det finns en chans att tidig menopaus kan hanteras med hjälp av ordentlig sköldkörtelhormon dosering , visar undersökningar som utförts av Klinisk Endokrinologi och metabolism samhälle att de flesta kvinnor som är i tidig menopaus åldern blir tidig menopaus .

Behandlingar

Behandling av tidig menopaus liknar behandla klimakteriet . De flesta tidiga postmenopausala kvinnor ges östrogen och andra hormon behandlingar ersättning . Det finns dock inget sätt att vända tidig menopaus .

Previous:nothing Next:barn brandsäkerhet

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska erektil dysfunktion
 • Hur du kalibrerar ett blodtrycksmanschetten
 • Hur form bandmaskar hos människor ?
 • Vilka är farorna med naturliga manliga medel?
 • perimenopausal testosteron
 • hur man ordnar för patientsäkerhet i hemmet
 • smärtlindring alternativ för att leverera en bebis
 • hur man hittar en läkare som utför virtuell koloskopi
 • orsaker till en förlust av hår på kroppen och huvudet
 • ISD livmoderhalscancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com