utveckling i puberteten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-17
Pubertet är det skede av tonåren då flickor och pojkar genomgå de fysiska och hormonella förändringar som signalerar att de omvandlas till kvinnor och män. Puberteten aktiveras av hypotalamus och hypofys placerad vid foten av hjärnan , hos flickor , gör att hypothalamus hypofysen att öka sin produktion av östrogen , hos pojkar , är produktionen av testosteron ökade . Puberteten inträffar vanligen i åldrarna 10 och 16

Du behöver : .
Pills
Piller identifiering bok .

Höjd och viktökning

En av de första tecknen på pubertet debut är en dramatisk tillväxt spurt. Pojkar och flickor växer flera inches under en kort tid, nästan 20 procent av vuxna höjd uppnås under puberteten. Flickor tenderar att uppleva en tillväxt spurt nästan två år innan deras manliga motsvarigheter. Flickor och pojkar går igenom puberteten erfarenhet också en ökning av deras body mass samt en omfördelning av vikt. Flickor uppleva en ökning av kroppsfett i övre och nedre halvor av sin kropp, ge dem en kurvigare utseende. Pojkar får också fett, men får en större mängd muskler.

Hair Growth

Under puberteten, unga pojkar och flickor uppleva ny hårväxt på specifika kroppsdelar. Vanligtvis flickor mellan 9 och 15 kommer att börja märka en tillväxt på armarna och könshår. Inledningsvis hår blir rakt och spridda, men genom utvecklingen av puberteten håret blir tjockare och lockigt. Könshår börjar ta på sig en triangulär form.

Pojkar i åldern 13 till 15 kommer också att börja märka armarna, i ansiktet och könshår. Som puberteten fortskrider kommer manliga könshår börjar sprida sig mot sina lår . Pojkar i den senare delen kommer att växa hår runt anus. Genom 16 års ålder kommer de att ha en majoritet av sina vuxna ansiktshår .

bröstutveckling

I åldern 9 och 15 , unga flickor utvecklar bröst . De börjar som små " knoppar " , flickor i detta skede av tillväxt kan börja bära en utbildning behå . Känsligheten för området ökar och flickor kan finna normala verksamhet, såsom sova på magen , obekvämt .

menstruationscykeln

Flickor vanligtvis i åldrarna 10 och 15 kommer att börja menstruation . Menstruationen är den månatliga cykeln visar kvinnlig fertilitet, då en flicka blödningar från livmodern via slidan . Föregår uppkomsten av en ung flicka menstruationscykel , kan hon upplevde en klar flytning från slidan , detta är helt enkelt en process av självrengörande . Före och under en flickas menstruation , kan hon lida av humörsvängningar, magkramper , ryggvärk och matbegär .

Voice ändringar

Män mitt i puberteten kommer att uppleva en gradvis fördjupning av sin röst . I början av denna process , kan deras röster bli ibland gällt och " crack ".

Penis utveckling och Nocturnal Utsläpp

I åldern 12 och 15 , en ludna pojke kommer att uppleva tillväxt i hans testiklar och pungen . Hans penis kommer att förlänga och bredda . Några pojkar erfarenhet nattlig utsläpp eller " våta drömmar " under denna tid . Det är när en sexuell dröm orsakar pojkens penis att hårdna och ejakulerar i sömnen . Nocturnal utsläpp är en normal del av puberteten som uppstår som en pojkes kropp acclimates sig att hans omrörning hormoner , utveckla könsorgan och ökad vilja till sexuell aktivitet.

Previous:nothing Next:blod maskar hos människa

Relaterade artiklar


 • Vilka är funktionerna i ligament i skelett systemet ?
 • Inomhusväxter att behandla skador
 • vad är meningen med AARP ?
 • var att få Plan B p-piller
 • tecken och symtom på framåt utomkvedshavandeskap
 • Så för att lindra svullna bröst från avvänjningen
 • instrument som används i obstetrik
 • Hur man vet om en familjemedlem har alkoholproblem
 • hur man får prisvärda linser PureVision kontakt
 • leva hälsosamt kanal rengöring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com