vad är Natur & funktion av keratin & melanin ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-18
Variationer i mängden av keratin och melanin avgör hur mörk vår hud och hår är det. Det finns dock dessa ämnen inte bara för estetik . Keratin och melanin har också biologiska funktioner . Det är lättare att förstå vad dessa funktioner när du vet exakt vad keratin och melanin är

Du behöver : .
Pills
Piller identifiering bok .

Keratin

Keratin är en tuff , olösliga och fibrösa proteiner . De vanligaste platserna den förekommer i människor är i hår och naglar . Men eftersom dess kemiska struktur gör det så starkt , förekommer det också i fjädrar , klövar och horn . Enligt National hudens hälsa är keratin som produceras av celler i huden som kallas keratinocyter .

Melanin

Melanin är ett pigment . Celler som kallas melanocyter form melanin som svar på exponering för solen. Närmare bestämt är melanin skapas när melanocytantalet metaboliserar en aminosyra som heter tyrosin . Det är enklast att se i hår och hud , men det är också närvarande i iris i ögonen , hjärnstammen och i binjurarna . Växter även innehåller melanin .

Keratin Funktion

Enligt Johns Hopkins University School of Medicine , är det mest grundläggande roll av keratin för att skydda celler från en stressfaktorer som kan resultera i cellskador och död . Keratin är den vanligast förekommande protein i epitelceller eftersom huden är kroppens första barriär mot miljön . Keratin skyddar cellerna delvis genom att tillhandahålla den matris på vilken andra vävnader kan form och stabiliseras. Enligt Natural Skin Health , är keratin också ansvarig för att hålla huden elastisk .

Melanin Funktion

Den primära funktionen för melanin är att skydda huden och underliggande vävnad från solskador . Ju mer melanin en person har desto mer skadlig ultraviolett strålning från solen kan han blockera . Detta är viktigt, för ultravioletta strålar inte bara kan döda celler , men också kan få cellerna att växa onormalt och bildar cancer .

Keratin , melanin och Diet

melanin och keratin både beroende av närvaron av aminosyror i kroppen till formen. Aminosyror bildar proteiner , som är vanliga i mat som tonfisk , nötkött eller kalkon . Om du upptäcker att du bränner väldigt lätt i solen , inte din hud inte har studsa den brukade ha eller ditt hår verkar vara mer sköra än vanligt , kan det bero på att du inte får tillräckligt med protein i kosten . Kost kommer inte ändra mängden av keratinocyter eller melanocyter du har , så att du inte kommer att gå från en ljushyad person att se ut som choklad, men kostomläggningen åtminstone kan dessa celler att fungera optimalt.

Previous:nothing Next:skäl att sluta dricka flaskvatten

Relaterade artiklar


 • hur man bränner fett hålla sig frisk
 • överbelastning och snabb andning på ett barn
 • hälsoplan SWOT-analys
 • hur man gör fred med herpes
 • hur man förebygger hiv -infektion
 • hur du kan hjälpa dina äldre sova på natten, så du kan också
 • hur man får försäkring statliga hälsa
 • tecken och symtom med måttlig dehydrering
 • hur man tar hand om en äldre vuxen
 • Definitionen av sorg & sörjande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com