vad är det jobb i urinröret ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-11
I både män och kvinnor är urinröret en viktig del av urinvägarna , och ibland också serverar en sexuell funktion . Urinröret hälsa är avgörande för bekväm urinering , och hos män , optimal reproduktiv förmåga

Du behöver : .
Pills
Piller identifiering bok .

Byggande av urinröret

Urinröret tubulär i formen, som leder från urinblåsan till urinrörets mynning , ligger i vagina eller penis , beroende på kön . Insidan av röret består av slemhinnor , och det är omgiven av ett lager av interna muskler . Uretrala körtlarna skapa en speciell slem som linjer röret , hålla den trimmade för att slussen bort vätskor .

Utsöndringen Syfte

hos män och kvinnor , är ett jobb i urinröret för att genomföra urin från urinblåsan till utsidan av kroppen, där det släpps . Enligt medicinska Look hemsida , är det " kroppens utträde slang för flytande avfall . " En frisk urinröret krävs för enkel , bekväm urinering , som är dess enda syfte hos kvinnor .

Sexuella Betydelse

Hos män är urinröret ett viktigt inslag i det reproduktiva systemet. Hos kvinnor är urinröret rak och ungefär fyra centimeter lång. Hos män har ett "s"-form, så att den överensstämmer med den bygga på penis. Den manliga urinröret är cirka 20 centimeter långa. Vid samlag är sperma färdas genom urinröret och frigörs vid utlösning, så det kan nå och befrukta den kvinnliga äggcellen.

Några vanliga defekter

Det finns några medfödda defekter som kan påverka urinröret hos män. Hypospadi orsakas av bildandet av en kluven på urinrörets golvet, och beskrivs av Gray's Anatomy som inträffar när "urinröret slutar vid den punkt där änden av förhuden går kroppen av penis, i en liten ventil-liknande öppning . Förhuden är också kluven på under ytan och bildar en slags huva över ollonet. "En extrem form av detta tillstånd kan resultera i en mycket liten, tvetydig penis, och orsaka oro över könsidentitet.

Uretrit

Uretrit är en inflammation i urinröret på grund av olika orsaker. Enligt Medicineplus. gov, "kan Uretrit orsakas av bakterier eller virus. Samma bakterier som orsakar urinvägsinfektion (E. coli) och vissa sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, gonorré) kan leda till uretrit. Viral orsaker till uretrit omfattar herpes simplex virus och cytomegalovirus. "I män, symtom penis ansvarsfrihet, smärtsam urinering och blod i sperma eller urin. Kvinnor som lider uretrit kan uppleva buksmärta, brännande känsla vid urinering, feber och flytningar. Konsultera en läkare om uretrit misstänks.

Previous:nothing Next:Vilka tecken och symtom på svartmögel inandning ?

Relaterade artiklar


 • de säkraste sätten att ta bort en tatuering för tonåringar
 • hur man köper bindor utan att vara generad
 • hur i kontakt med andra ensamstående kvinnor kämpar ms
 • hur man hittar en styrelse-certifierad allmänna barnläkare
 • hur man använder hCG kost för levern hälsa
 • Så för att lindra svullna bröst från avvänjningen
 • hur man valde och ta kalciumtillskott
 • hur man kan hindra dig från att få kalla
 • hur man får familjemedlemmar att acceptera det faktum att du är överviktig
 • hur man kan minska ankelsvullnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com