vad är en försäkring samförsäkring ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-26
Förstå din sjukförsäkring plan är mycket viktigt att få lämpliga tjänster och behandling och för att minimera förvirring som orsakas av komplicerade kostnadsdelning beräkningar . Eftersom kostnaderna för sjukförsäkringen har ökat har transportörer som införts för att försöka upprätthålla rimliga premier . En av dessa , så kallad co-försäkring , syftar till att minska premierna genom att höja kostnaderna för behandling . Koassurans planer är billigare än traditionell lyckades planer vård hälsa, men de är också mer förvirrande och kan kräva aktiv register .

Co-försäkringstjänster

Co-försäkring är en kostnadsfördelning överenskommelse mellan försäkringsgivare och medlemmar plan . I flertalet koassurans planer fått någon sjukhusvård eller annan behandling än normalt och förväntat årliga physicals kommer att betalas av både transportören och medlemmen .

Funktion

Förutom att minska extra kostnader , vilket tvingar försäkrade medlemmarna att betala för en del av medicinska tjänster bidrar också till att minska risken för onödiga specialist besök och kontroller. Dessutom, om en tillräckligt stor antal försäkringar använda kostnadsdelning design , sjukförsäkring transportörer kan spara tillräckligt med pengar för att hålla premierna mer överkomligt .

Självrisk

De flesta av koassurans planer är utformade med självrisker som måste vara uppfyllda innan en fördelning av kostnaderna uppstår . När du får sjukhusvård , eller andra icke-rutinmässig , ska du betala hela kostnaden för denna vård tills du har använt ett belopp som motsvarar din självrisk . Först efter din självrisk har uppfyllts kommer försäkringsgivare börja dela på de resterande kostnaderna . Självrisker varierar kraftigt, vanligtvis sträcker sig från $ 500 till $ 5. 000.

beräkna kostnaden

Varje överskott för din medicinska behandling efter din självrisk har betalats kommer att delas mellan dig och försäkringsbolaget per bestämmelserna i din samarbete-försäkring . I de flesta fall bär transportören det större andel av notan , och de flesta koassurans planer är avsedda att ge försäkrade medlemmarna ansvarar för 10 procent till 30 procent av sin fakturahantering balans .

Högsta Out- of-pocket

För att hindra dig från att hamna med medicinska räkningar som är omöjliga att betala , eller de som skulle kunna hota din finansiella stabiliteten , är koassuransverksamhet hälsoplaner utformad med en stop -loss beloppet kallas högst out-of-pocket eller MOOP . När kombinationen av din självrisk och koassurans portioner har mött eller överstiger MOOP, alla återstående kostnader blir ansvarig för försäkringsgivare. Beroende på den särskilda behandling du får, kan din MOOP nås med bara ett förfarande, kan det ta flera månader eller det kanske aldrig nås. MOOP Beloppen kommer att variera men är normalt mellan $ 5. 000 och $ 10. 000.

Previous:nothing Next:insekter och spindlar spray under graviditet

Relaterade artiklar


 • senor hälsa och klimakteriet hormonell obalans
 • förberedelse för ett colonscopy
 • vad man ska förvänta sig av en prostata tentamen
 • tecken och symtom på brytning med utomkvedshavandeskap
 • hur kan man få en oberoende barn
 • vad är östrogen hypersekretion ?
 • hur man ska utöva avhållsamhet
 • Hur du använder cialis & yohimbe
 • hur man kan utveckla utbildningen hemsjukvård
 • donerar ägg smärtsamt ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com