vad är steg 1 puberteten?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-23
Enligt Healthline. com börjar puberteten först internt med hormonella förändringar som är osynlig på utsidan. Puberteten är en process som sker i fem etapper, med början i prepubertala stadiet kallas steg ett puberteten. I genomsnitt flickor börjar de första stadierna i puberteten runt 8 år, och pojkar börja omkring 8 års ålder. Men andra faktorer påverkar början av puberteten som genetik, kroppsvikt och massa, och näringstillstånd

bakom kulisserna i Girls

Etapp ett puberteten varar vanligen i åldrarna 8 och 11 hos flickor. Enligt Healthline. com, markerar detta skede i början av hormonproduktionen, utlöses av hypotalamus (den del av hjärnan som ansvarar för att stimulera hypofysen). Dessa hormonella förändringar senaste för ungefär ett år innan deras resultat är utåt synliga. Under detta skede , äggstockar honan också börja förstora .

bakom kulisserna i Boys

Hos pojkar varar Etapp ett puberteten i allmänhet i åldern 9 och 12. Manliga hormoner blivit mycket mer aktiv , även om sexuell aktivitet ännu inte har inträffat . Dessutom pojkar upplever ofta en betydande tillväxt spurt i höjd . Enligt Child Growth stiftelsen får hanar växa med i genomsnitt 2 till 3 inches per år .

Tips till föräldrar

Processen för pubertet är en ny och annorlunda upplevelse för både flickor och pojkar. Däremot kan den tafatthet av de erfarenheter som kan lindras med casual barn och föräldrar diskussioner om de fysiska förändringar som sker under puberteten. Dessutom kan föräldrar tycker att erbjuda sina barn läsa resurser om de förändringar av pubertet kan inleda ytterligare öppna samtal om andra aspekter av sexualitet.

Överväganden

När pojkar och flickor börjar puberteten kräver mognande kroppen oftast större hygieniska uppmärksamhet. Som hormoner blir mer aktiv, producerar kroppen mer svett och kroppslukt. Daglig bada eller duscha bör kombineras med användning av deodoranter, antiperspiranter och mild lukt-eliminera pulver. Flickor och pojkar bör också bli mer uppmärksamma vid städningen av deras könsorgan och anal områden, som skall tvättas noggrant varje dag med mild tvål och vatten.

Problem

Ibland kan flickor och pojkar upplever försenad eller tidig pubertet . Enligt Healthline. com, kan detta innebära hormonella inkonsekvenser i hjärnan. Flera tester för att avgöra var problemet kan ligga, inklusive blodprover, röntgen, CT scans eller MRI. Dessutom kan den försenade eller tidiga puberteten förstora de känslor av fysisk och emotionell stress redan i samband med puberteten .

Previous:nothing Next:icke klor alternativ för pooler

Relaterade artiklar


 • trakeostomi syrgasmask administration riktlinjer
 • hur man rengör ett klipp med en vattenflaska
 • hem rättsmedel för mul smärta
 • tecken och symtom på en svampinfektion på ett barn
 • är av plast förvaringskärl säker för uppvärmning ?
 • Ohio friska familjer agera
 • Oregon Health Plan för barn
 • naturligt progesteron vid behandling av osteoporos
 • säkerhetsfrågor med narkos på barn under 7
 • Vilka är riskerna med hushållens schampo & tvål ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com