3d & 4d ultraljud graviditet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-29
Ett ultraljud ( eller sonogram ) är en non-invasiv medicinsk åtgärd som en läkare eller ultraljud tekniker använder för att granska dina organ . Dessa används ofta för att bekräfta en graviditet och övervaka fostrets utveckling. En två-dimensionell ultraljud (2-D ) är standard i medicinskt bruk . En tredimensionell (3-D ) ultraljud tar 2-D-bilder och använder programvara för att skapa en tydligare bild . Radiologyinfo. org konstaterar att " fyrdimensionell (4-D ) ultraljud är 3-D ultraljud i rörelse . "

Funktion

Ett ultraljud använder en givare och gel som är placerad på toppen av magen ( ovanför livmodern ) , eller sätts in i din vagina ( transvaginalt ultraljud ) av din läkare eller röntgenläkare vid prenatal tentor . Givaren läser ljudvågor som är studsade ( eller eko ) av din livmoder . Resultatet av dessa vågor är en bild av din livmoder , fostret (längd , ben , hjärna , organ ) navelsträngen och moderkakan .

3-D/4-D Ultraljud Använd

3-D/4- D ultraljud används främst inom utvärdera ett foster under graviditeten. 3-D bilder kan hjälpa läkaren granska alla misstänkta avvikelser eller fosterskador . Enligt boken om din graviditet, vecka för vecka , 3-D ultraljud är effektiva verktyg i granskningen ansiktet avvikelser och eventuella komplikationer , till exempel kluven paletter .

Alternativ Använder

3-D/4-D ultraljud har blivit mycket populär som ett sätt att smyga en titt på ditt barn innan hon är född . Eftersom datorn översätter ultraljud i en så tydlig bild , 3-D/4-D ultraljud ser mer ut som en bild så är en medicinsk åtgärd . Vissa sjukhus och födelseprocess center erbjuder 3-D/4-D ultraljud . Det finns 3D/4D ultraljud centra som också är populär som en plats där du kan gå just för att se ditt barn en annan tid innan hon är född . Många ultraljud centra kommer att erbjuda skivor med foton eller en DVD för dig ta med hem som ett minne .

Tidsplan

På cirka 20 veckor , är en 2-D ultraljud ofta förformade att mäta utveckling av alla barnets organ , utvärdera barnets allmänna hälsa , och-ofta mest spännande för föräldrar-bestämma könet på barnet . Vid denna tid kan en 3-D/4-D ultraljud att utföras för att titta på potentiella problemområden . En 3-D/4-D ultraljud som görs för underhållning utförs ofta mellan 26 och 30 veckor , eftersom barnet kommer att ha gått upp i vikt och kommer inte att vara så mosade att bilderna är svåra att ta .

Varning

Tanken på att kunna se ditt barn tydligt i ett ultraljud , och även på en DVD hemma , är spännande . Dessa underhållning ultraljud kan vara särskilt lockande om man inte kunde upptäcka barnets kön på din läkarmottagning . Dock ultraljud avsedda att användas för medicinska ändamål. Entertainment-baserade ultraljud center är inte samma sak som att gå till din läkarmottagning . American College i obstetrik och gynekologer ( ACOG ) noterar att många underhållning ultraljud centra inte har medicinskt utbildad personal. Detta väcker oro giltigheten av några resultat de kan ge . Den ACOG noterar också att det finns oro för huruvida onödig upprepad exponering för ultraljudsundersökningar är riskabelt för ditt barn . Diagnostiska ultraljud är helt säker . Men du bör kontakta din gynekolog innan du planerar en rent rolig 3-D/4-D ultraljud .

Previous:nothing Next:de typer av bakterier i ett hus

Relaterade artiklar


 • hur man ska bekämpa sko lukt
 • Varför människor har svettiga händer ?
 • öga rörelseomfång övningar
 • hur gå ner i vikt under vintersäsongen
 • hur ta hand om en döende äldre
 • tandvård bistå och vara gravid
 • hur man kan bryta platå viktminskning
 • hur är radongas bort från ett hus ?
 • hur man lever längre liv
 • hur pop din körsbär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com