Hur kommer väte en människa?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-04
Vätgas är en av de vanligast förekommande grundämnena i universum och spelar en betydande roll för att stödja levande organismer. Den mänskliga kroppen är starkt beroende av vätgas som ett kemiskt agens inom dess fysiologiska processer. Väte främsta vägen träder i kroppen är genom livsmedel som äts dagligen

Vätgas

Av alla kända naturliga faktorer är väte den minsta och lättaste en i gruppen. Det namn är av grekiskt ursprung och betyder "vatten-förstnämnda. " En väteatom innehåller en elektron i dess bana och kan ta in ett ytterligare elektron när de interagerar med andra atomer. Dess närvaro i den mänskliga kroppen är nödvändig inom var och kemisk interaktion som sker, enligt Tuberos, en holistisk hälsa resurs webbplats. För att kroppen att använda vätgas, måste den bryta först ner mat i sina mest grundläggande former.

Carbon Cycle

kolcykeln visar hur element som väte, syre och kol återvinns inom miljön, enligt till Tuberose. Det börjar inne i anläggningen fotosyntesen där vatten och solljus omvandlas till syre och väte. Därifrån växter använder väte för att tillverka syre, lipider, proteiner och kolhydrater. Eftersom alla livsmedel som härrör från växtmaterial i ett eller annat sätt, utdrag kroppen väte molekyler från intas mat och använder den för att skapa ATP, som är den energi som bränsle för cellerna. I sin tur syret vi andas in från floran är tillbaka i form av koldioxid

Funktion

Metabolism processer i kroppen arbetet med att bryta ner alla typer av livsmedel-kolhydrater, lipider och proteiner-i grundläggande kolhydrater eller material socker. Grundläggande kolhydrater består av en tredjedel av kol , en tredjedel syre och en tredjedel väte . Vissa enzymer är ansvariga för att utvinna vätgas från dessa grundläggande kolhydrater molekyler . När utvunnits , tillverkar kroppen energi eller bränsle med hjälp av syre , för att bränna upp väte molekyler inuti cellerna. Den kemiska strukturen av vätgas gör det möjligt att flytta hela kroppen och göra den tillgänglig som energikälla .

buffertsystem

Metabolism processer består av en serie av kemiska reaktioner som arbetar för att omvandla mat till användbara former . Varje kemisk reaktion i kroppen kräver en viss elektrisk laddning att vara närvarande för att material som enzymer och hormoner för att flytta in och ut ur cellen strukturer, enligt University of Wisconsin-Madison.
buffertsystem är kemiskt kontrollerade banor i kroppen, för att reglera kroppens pH-balans (syra kontra alkaliska innehåll) inom celler och blod. Stabil pH balanser vad aktiverar enzymer, hormoner och cellernas ämnesomsättning processer att fungera normalt. Vätgas har en betydande roll inom dessa buffert system genom att hjälpa till att balansera kemiska avgifterna över cellmembran och blod vägar plasma.

Lagring

När väte metaboliseras i kroppen, är överskjutande belopp som lagras i levern, tarmen , lungor och mjälte, enligt Tuberose. De största förvaringsutrymmen bosatta i levern på grund av den roll detta organ spelar i så många kroppsliga funktioner. Eftersom vätgas krävs för kemiskt utbyte skall äga rum i kroppen, dessa lagrade reserver se till att material som behövs finns tillgängliga. Som kemiska processer kräver vissa elektriska förutsättningar att vara närvarande , fungerar väte som en universell typ molekyl som bidrar till mest varje kemisk process i kroppen .

Previous:nothing Next:säkerhet latexfärg med graviditet

Relaterade artiklar


 • magnesium och kalciumtillskott under graviditeten
 • Hur man väljer en Assisted levande samhälle
 • vad är steg 1 puberteten?
 • Vilka tecken och symtom på stress ?
 • varför är det viktigt att ta avläsningar blodtryck i hjärtat nivå ?
 • Vilka är fördelarna med mainaining ett friskt hjärta ?
 • hur man ska behandla vuxna akne för kvinnor
 • hur man kommer åt din sjukdomshistoria
 • Vad gör en elastisk artär?
 • kalium jod använder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com