Skillnaden mellan en cool dimma & varm dimma humidifer

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-19
Om du är sjuk och särskilt om du har barn som är sjuka, dra du normalt ut luftfuktare. Det finns en liten skillnad mellan kall dimma och varm luftfuktare dimma, så välj klokt när du väljer för dig själv eller ditt barn

Definition

En luftfuktare är en enhet som levererar kall eller varm dimma i luften för att göra andningen lättare.

Cool dimma luftfuktare

Cool dimma luftfuktare är lättare att rengöra och är mest effektiva i stora områden på grund av användning av en fläkt. De har en tank som är tänkt att fyllas med vatten, men om vattnet tar slut, kommer luftfuktare fortfarande fungera men kommer inte avger fukt i luften. Vattnet rinner genom en längst ned i ett annat utrymme med en speciell "veke" eller en mesh-liknande material som är absorberande.

Varm dimma luftfuktare

Dessa luftfuktare också ha en tank utan även en särskild värmeelement i den enhet som hjälper värma vatten för att producera ånga eller imma. Varm dimma förångare har ett läkemedel kopp att ångan går och värmer upp medicinen (som Vicks VapoSteam) så att det ska bli ånga i luften.

Fördelar

varm dimma luftfuktare är billigare i längden och vattnet är ofta kokta, döda alla bakterier . Varm dimma enheter är bättre för behandling av förkylning och influensa och är tystare än kall dimma enheter . Cool dimma enheter är lättare att rengöra och mest effektiva i större lokaler. Cool dimma luften lättare att andas och är bättre i varmare klimat .

Nackdelar

Cool dimma enheter bullrar mer på grund av fläkten som finns inuti enheten och vekar kan utveckla mögel om de får för smutsiga . Varm dimma enheter kräver regelbunden rengöring och täcker mindre områden . Dessutom varm dimma enheter kan göra att rummet känns för "kvavt" och den heta ångan kan vara farligt för små barn.

Previous:nothing Next:kropp typer av kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla vuxna akne för kvinnor
 • är av plast förvaringskärl säker för uppvärmning ?
 • hur man skapar en trygg miljö för äldre psykisk hälsa
 • hur man kan stoppa en blodig näsa snabb
 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • Vilka är farorna med Epsom salt ?
 • skolios och hip smärta
 • hur man kan bidra till att minska panikattacker
 • kan jag bli gravid den dagen min tid slut?
 • hur du håller din gamla föräldrar trygga i sitt hem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com