äldreomsorg och arbetsterapi

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-25
Enligt en artikel i "Ålder och åldrande" från 2004 i volym 33, sidorna 453-460, "företagsläkare interventioner terapi för äldre personer i samhället resulterar i positiva resultat. " Nästan en tredjedel av arbetsterapeuter (OTR) och certifierade yrkesmässig assistenter terapi (cota) samarbeta med geriatriska befolkningen. De gör en massa olika typer av behandlingar och aktiviteter, med hjälp av många strategier. Det huvudsakliga målet att hjälpa dem i geriatrisk befolkningen är för dem att återfå eller behålla den högsta grad av oberoende som möjligt. Det är hoppet för de flesta äldre att stanna i sina hem så länge som möjligt

Arbetsterapi

Arbetsterapi förbinder sig att förbättra och bibehålla den högsta möjliga funktion för sina kunder så att människor kan få friskare, mer produktiva och tillfredsställande liv. Arbetsterapi ägnar sig till god hälso-och sjukvård som omfattar förebyggande av sjukdomar, bor bra och rehabilitering för personer över livslängd. Eftersom människor ålder, de använder mer arbetsterapi tjänster som en regel.

Effektivitet

Arbetsterapi har visat sig effektiv för geriatriska befolkningen, med ett antal medicinska tillstånd och kirurgiska återvinningar. Förutom att arbeta med enskilda människor att öka sin styrka och återfå viktig livskunskap, arbetsterapeuter arbetar med en geriatrisk samhälle att råda familjer, kommuner och grupper i samhället att se till att varje grupp gör sin del för att hjälpa äldre vuxna behålla sin självständighet.

villkor

Den vanligaste sjukdomar, tillstånd och kirurgisk återvinningar som OTRS och COTAs är involverade i för äldre är: artrit, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), stroke, bruten axel, handled, höft-och knäledsplastik samt reparation eller utbyte av dessa kroppsdelar, depression, diabetes, sensoriska funktionshinder och demens. Nyckeln i äldrevården är att undvika dessa skador och sjukdomar till att börja med. För att göra detta, OTRS och COTAs fokus på att anpassa och modifiera utförandet av dagliga aktiviteter som har blivit svårt eller omöjligt att göra på grund av åldersrelaterade förändringar, störningar eller funktionshinder. Arbetsterapi ger hjälp med annan verksamhet som rör geriatriska klienter som fortfarande fungerar . De har också hitta former för att äldre patienter att delta i fritidsaktiviteter och sociala aktiviteter som är beroende av patientens förmåga och intressen .

Inställningar

Det är syftet med arbetsterapi att förbättra möjligheten för äldre så att de kan stanna i sina hem . Om institutionsvård behövs kan arbetsterapi förbättra sina liv där genom att hjälpa dem att behålla sin högsta funktion där , även om en fullständig återhämtning från en hälsofråga är inte möjligt .

dagliga aktiviteter

Arbetsterapi fokuserar på ADLS eftersom de är nödvändiga för ett självständigt liv. Den grundläggande ADLS inkluderar: att gå på toaletten, bad, grooming, påklädning, äta och förflytta sig från en yta till en annan, som att flytta från en stol till en säng eller badkar. Instrumental ADLS kräver mer komplext tänkande. Dessa uppgifter inkluderar saker som att laga mat med hjälp av telefon, använder en dator, hantera ekonomi och mediciner samt rengöring, tvätta, shoppa, och andra ärenden, som reser från en plats till en annan, vilket inkluderar körning. Driving är ganska komplicerat eftersom det omfattar integration av visuell, fysisk och psykisk uppgifter och att kunna samordna dessa uppgifter, som kan vara mild till måttligt nedsatt som du ålder. Arbetsterapi kan hjälpa geriatriska klienter med annan verksamhet för att minska riskerna med social isolering och dess negativa konsekvenser. De gör detta genom att hjälpa äldre patienter att upprätthålla sociala aktiviteter de känner och uppmuntra deltagande i nya såväl som att tillhandahålla sätt att främja fortsatt lärande och andra mind-stimulerande aktiviteter, som bidra till att främja en känsla av egenvärde och kan bidra till att förebygga demens.

Previous:nothing Next:vad är några influenser av rökning bland ungdomar ?

Relaterade artiklar


 • fritidsaktiviteter inom äldreomsorgen
 • teen klimakteriet
 • naturläkemedel mot förgiftning under graviditeten
 • hur du ställer hälsa frågor
 • hur man utarbetar en baby när det verkar omöjligt
 • Hur du tar hand om dina linser rätt
 • hur man ska hantera polycystiskt ovariesyndrom ( PCOS )
 • återandningssystem metoder
 • livsmedel för att förbättra kvinnans immunsystem
 • effekter av livsmedel färg på barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com