Vad orsakar kramper och skakningar för chorea ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-17
Fram till den sista halvan av 20-talet , hyperkinesi hos hundar kallades hund korea . Även om namnet har ändrats, symtom och prognos är oförändrade. Sjukdomen är sällsynt och hundar vaccinerade för valpsjuka virus är mindre risk att drabbas av det . Ett 1920 veterinär manual uppgav att "när den säregna ofrivilliga ryckningar i musklerna sett är aldrig glömt . " Redan då var betraktas sjukdomen botas i vissa hundar , men det kräver en stor insats från ägaren .

Kramper och bävan

Den skyldige misstänks orsaka kramper och skakningar som finns i hyperkinetisk hundar är valpsjuka virus . Förebyggande innefattar vaccination vid den tidpunkt då valpen är tolv veckor gammal med booster skott vid två tre veckors mellanrum . Vissa valpar kan utveckla dessa neurologiska problem kort tid efter vaccinationen , men de flesta veterinärer tror att de var utsatta för viruset före immunisering . Det finns ingen behandling för att döda viruset i en drabbad hund , men på lång sikt stödjande vård kan hjälpa återhämtningen.

Behandling

En slutgiltig diagnos kan vara ett resultat av försök och misstag. Hundar diagnosen hyperkinesi behandlas med Ritalin eller amfetamin , samma läkemedel som ges till barn med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD ) . Med vissa hundar , konstant motion och lydnadsträning är hjälpsam .

Prognos

På grund av utbredd vaccination mot valpsjuka , både sjukdomen och förekomsten av korea eller hyperkinesi är betydligt mindre vanliga . Hundar drabbas av det virus som utvecklar hyperkinesi har symtom förutom den darrande och skakningar . Dessa omfattar plötsliga aggressivt beteende till både människor och andra hundar , oförmåga att lära sig , konstant oro och överdriven dregla . Om mediciner inte fungerar , kan dödshjälp vara nödvändigt . I mindre allvarliga fall , hundar nytta av strikt rutin och de minst stressade miljö som möjligt. Ägarna måste avgöra om de kan hantera sina hundens symptom .

Previous:nothing Next:kemisk förändring i matsmältningen

Relaterade artiklar


 • barn brandsäkerhet
 • Hur man vet om en nyfödd har allergier
 • blod maskar hos människa
 • vad är orsakerna till pes planus ?
 • övergrepp mot äldre skyltar & symtom
 • bidrag till pensionärer som behöver hörapparater
 • hur man gör hälsosamma måltider för din tonåring
 • vad är lateral andas ?
 • förklaring av förmåner lagring för Medicare
 • hur man förbereder för din läkarmottagning besök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com