Vilka tecken och symtom på flerbarnsfödsel graviditeten?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-11
Att bli gravid är en spännande tid , och att spänning kan snabbt vända till chock när man upptäcker man är gravid med mer än ett barn . Graviditeter med multiplar är inte lika sällsynt som de har i det förflutna , och enligt March of Dimes , mer än 3 procent av barn i USA är multiplar , med 95 procent av dessa födslar resulterar i tvillingar . Innan du se dessa två --- eller flera --- bebisar på ultraljudet maskin , kan du ha drabbats graviditet symptom som kunde betyda du bär mer än ett barn .

extrem trötthet

Trötthet är ett välkänt tidig graviditet symptom , eftersom kroppen är upptagen ger näring och en hälsosam livsmiljö för fostrets utveckling. I en multipel graviditet kan detta trötthet känns nästan överväldigande som fungerar kroppen svårare att skapa två växande bebisar .

Överdriven graviditetsillamående

graviditetsillamående är en oriktig benämning som refererar till illamående som visas under de första veckorna av graviditet . Det kan inträffa när som helst på dagen , sista under en längre tid och återkommer i veckor eller månader . I en multipel graviditet kan detta illamående vara allvarligare.

Viktökning

De flesta kvinnor gravida med enkelbörd --- eller bara en baby --- don't allmänhet vinna mycket i vikt under de första veckorna av graviditeten . Kvinnor gravida med multiplar tenderar att få mer vikt snabbare i de första veckorna , vilket gör dem att se längre ut än de egentligen är .

Söker Stor för gestationsåldern

När du är gravid med ett enda barn , din livmoder växer i en relativt förutsägbar takt, vilket gör det enkelt för vårdpersonal att mäta hur långt gången du är av mätningarna . Flera barn innebär att livmodern tänjs ut snabbare att rymma dem och kunde mäta på en annan graviditetslängd än är korrekta .

Tidig fosterrörelser

En senare symptom på multiplar graviditet är känslan av att känna bebisarna flytta tidigare än du annars skulle med ett enda barn . Detta kan bero på att den ständigt krympande utrymmet som barnen växer , vilket gör det lättare för dig att känna deras sparkar och petar .

Previous:nothing Next:problem med hem dna test

Relaterade artiklar


 • Hur man naturligtvis stoppa håravfall
 • postmenopausala ledsmärta
 • hur man ska behandla smärta graviditeten ben
 • hur du håller din diet
 • puberteten hos kvinnor
 • hur man äter ner i vikt
 • Vilka tecken och symtom på blybaserad färg förgiftning ?
 • leverfunktion i klimakteriet
 • anatomi och fysiologi i de övre luftvägarna
 • förberedelse för ett colonscopy
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com