alkoholism : är man lärt sig eller ärftlig ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-22
Alkoholism betraktas som en sjukdom . Egenskaperna för alkoholism är en konsekvent strävan efter alkohol , uttag när alkohol inte kan konsumeras , en oförmåga att kontrollera dricka och en ökad tolerans i förhållande till effekterna av alkohol . Alkoholism orsakas av både arv och miljö , även om inga av dessa faktorer försäkrar att en person blir alkoholist

genetik

Medicinska News Today rapporterar att två typer av gener har studerats som har visat att det finns en genetisk koppling till alkoholism . Generna är DRD2 och de gener i DRD2 regionen . Medical News Today ytterligare rapporter om att mycket av den forskning som gener och alkoholism har dock varit inkonsekvent grund av den allmänna forskningen koncentration på bara DRD2 genen , utan fokusera på det omgivande gener associerade med DRD2 . Trots att så att gener blir aktiva de måste utsättas för miljön triggers.

miljö

Miljö spelar en betydande roll i alkoholism . De med de gener för alkoholism är mottagliga för element i sin omgivning som i huvudsak kommer att väcka dessa gener och börja alkoholism i individens liv . Element såsom lever i en miljö där en eller flera personer konsekvent dricker alkohol , eller bor i en miljö som är stress-fylld , kan leda individen att börja dricka . Får dock individer som inte har den genetiska bakgrunden till alkoholism också påverkas av dessa miljöfaktorer och slutligen sin tillflykt till alkohol som ett sätt att hantera sina liv .

Föräldrar

Föräldrar till alkoholister får eller inte får utföra genen för alkoholism och passera den genen till sina barn . Men om den förälder eller föräldrarna till ett barn missbrukar alkohol eller andra ämnen , är de utsätter barnet för alkohol , och därför undervisning ett inlärt beteende som kan föras vidare till barnet . Orsaken är att ett barn utvecklar han härmar beteenden av betrodda vuxna i hans liv . När barnet konsekvent vittnen en förälder dricker alkohol , att barnet kommer ofta lära sig att tro att beteendet är acceptabelt och papegoja de beteendemönster. Dessutom mödrar som dricker alkohol när de är gravida löper risk att leverera bebisar som redan är beroende av alkohol , eller som har fosterskador i samband med alkohol , till exempel i fetalt alkoholsyndrom ( FAS) .

Ärftlighet

Alkoholism har visat sig vara ärftlig i många familjer . Ändå är inte alla familjer som har en historia av alkoholism har de gener för alkoholister . Inte heller en historia av alkoholism i en familj garanti för att alla medlemmar så småningom kommer att bli alkoholister . En familj historia av alkoholism kan mycket väl börja med en person i familjen som har haft någon exponering mot alkoholism som helst .

Alkoholism bland befolkningen

MedicineNet. com förklarar att eftersom alkoholism tillskrivs både ärftlighet och inlärt beteende Är det viktigt att förstå vilka samhällsgrupper som är mest påverkade av alkoholism . I USA finns det cirka 17 miljoner människor som är alkoholister , och män är mer benägna att vara alkoholister än kvinnor . Befolkningen med störst antal alkoholmissbrukare har i åldern mellan 18 och 29, medan de äldre på 65 är minst benägna att missbruka alkohol . Slutligen är yngre att en enskild börjar dricka alkohol , desto mer sannolikt hon att bli en alkoholist .

Previous:nothing Next:pediatriska akne

Relaterade artiklar


 • Hur väljer rätt alternativ håravfall
 • Så för att lindra spänningen i fem minuter
 • hur man undviker sjukdomar under influensasäsongen
 • var att få Plan B p-piller
 • vad som anses vara försenad pubertet ?
 • slem bakterier brunnsvatten sjukdom
 • hur bysten bebisen vikt
 • tecken på ett barn i fattigdom
 • vad är korttidsminne ?
 • hur man skapar en webbplats för utstationering familj medicinska meddelanden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com