amning och percocet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-01
Förlossning kan lämna dig mycket ont och i smärta. Ett problem många nya mammor har är att hantera uppgiften att amning och att ta smärtstillande medel, såsom Percocet. Även om varje persons situation kan variera, om du funderar på amning samtidigt Percocet, lära sig om de effekter det kan ha på dig och ditt barn

Innehåll

Percocet består av paracetamol, den aktiva ingrediensen i de flesta over-the-counter smärtstillande medel, och oxykodon, vilket är ett recept narkotika. Även paracetamol kommer att finnas i din mjölk, är det i allmänhet ingen risk för barnet. Oxikodon kan dock ha skadliga effekter, och beroende på din situation är det rekommenderat att du talar med din läkare om att ta Percocet under amning.

Effekter på Baby

Oxykodon i Percocet kan anses vara farliga för ditt barn till ammande av många skäl. Som med många narkotiska opiater, kan Percocet långsam andning, vilket är något att titta efter i din baby ska du välja att amma medan du tar Percocet. Andra biverkningar kan läkemedlet sätt ut problem att äta och en ökning av den tid som barnet sover , så se till att du tittar upp för dessa frågor också.

Effekter på Mother

Samtidigt Percocet kan få negativa effekter på ditt barns hälsa , kan det också vara farligt för dig om inte tas på rätt sätt . En fråga med denna narkotiska smärtstillande är missbruk av det, eftersom det kan vara mycket beroendeframkallande . För att du inte riskerar att missbruk av överdosering , ta inte Percocet under en lång tid , att begränsa den till omkring två veckor . Också ta den exakt som och aldrig ta mer än ordinerat.

Lösning

Om du inte väljer att amma medan du tar Percocet men vill vara säker på ditt barn inte påverkas av medicinering , finns det några saker du kan ta . Pumpa bröstmjölk innan du tar Percocet kan eliminera alla chanser till ditt barn som får medicinen. Beroende på dos , ska du kassera någon bröstmjölk du producerar två till fyra timmar efter intag Percocet .

Tala med din läkare

Tala alltid med din läkare om alla mediciner , som Percocet , att du kan vara ta under amning . I vissa fall kan din läkare råda dig att ta Percocet under amning , men i allmänhet en over- the- counter smärtstillande medicin är att föredra .

tecken på överdos

Om du tar Percocet och amning , se till att titta ut för vissa symtom som kan betyda att din hälsa , och dina barn , är i fara . Saktade andhämtning, svettningar , kräkningar och utvidgade pupiller är alla tecken på eventuell överdos . Om du märker dessa tecken i dig eller ditt barn , sök omedelbart medicinsk hjälp . Också undvika att dricka alkoholhaltiga drycker när man tar Percocet , eftersom detta kan öka chanserna för överdos och hälsorisker .

Previous:nothing Next:tecken och symtom på engagemang i graviditet

Relaterade artiklar


 • Det är lätt blåmärken i samband med klimakteriet ?
 • mobiltelefon huvudet smärta information
 • hur man hittar sluta röka hjälp i ditt område
 • hur man kan kontrollera barn för bly
 • göra terminal cancerpatienter bekväm
 • information om medicinska HLR
 • symtom på septisk chock hos barn
 • hur man kan främja hälsosamt långt som åldrande
 • funktion struphuvudet
 • recept kontakter som ändrar mörka ögonfärger
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com