barn stimulans och sensoriska processer sjukdom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-20
Sensorisk processer sjukdom (SPD ) , tidigare känd som sensorisk integration dysfunktion , är en sjukdom där ett barn inte reagerar på sinnesintryck på ett typiskt sätt . Spädbarn med sjukdomen är ofta kinkig blir överväldigad av sin miljö eller från att behöva mer sinnesintryck rörlighet och stimulans . Manifestationen av detta villkor i barn innebär det ofta att föräldrar förbryllad , men stimulering och behandling kan hjälpa barn lära sig att bearbeta stimuli på ett mer ändamålsenligt sätt

Definition

Information människor absorbera om deras värld , i form av syner, ljud , dofter, smaker och så vidare , måste behandlas på rätt sätt för honom eller henne att förstå vad som händer omkring dem . Enligt friska barn webbplats , bestäms arbetsterapeut Jean Ayres att när en persons hjärna har svårt att tolka denna ingång eller processer den felaktigt , i kan orsaka problem i beteende , inlärning , känslor och relationer . Exempelvis ett barn som är överkänsliga för ljud kan bli överväldigad kring andra barn när de leker eftersom barnets hjärna är bearbetning av ljud som högre än vad de faktiskt finns. Hos spädbarn kan denna störning vara svårt att diagnostisera på grund av ett spädbarn oförmåga att kommunicera sina förvirring .

Symtom

Hos spädbarn kan symptom på SPD efterlikna andra villkor , såsom öroninfektioner eller kolik , så föräldrarna ska observera barnet under en tid för att se om några av dessa symtom som upprepas efter en viss stimulans .

Några av de vanligaste symtomen på SPD i spädbarn inkluderar gråt eller övergripande ryggen när hålls , gråt under blöjbytet och bad , föredrar vissa människor framför andra på grund av volym eller tonfall , utan föredrog att inte att ha kläder på och gråta i ett trångt rum eller då många människor runt .

Hyposensitive vs överkänslighet

Barn med SPD kan reagera på två olika sätt att sensorisk information : hypersensitively eller hyposensitively . När ett barn med SPD hyposensitive på stimuli , de har inte lika stark fysisk känsla som många gör . Hos äldre barn , kan detta innebära att de kommer springa in i saker , eller skadar sig och inte klaga på det eftersom denna ingång , medan smärtsamt att andra människor , som faktiskt känns bra att dem . Ett spädbarn med SPD får bang huvudet på golvet eller spjälsängen , behöver ständig oral stimuli som t. ex. en napp eller behöver ständig rörelse såsom svänga eller studsar .

Ett barn med SPD som är överkänsliga reagerar på motsatt sätt . Ljud som inte låter högt till resten av världen öronbedövande till dem , och ljus kan störa sina ögon när ingen annan är störd av dem .

behandling och terapi

Det är typiskt att ett barn diagnostiseras med sensorisk bearbetning problem skall kopplas ihop med en arbetsterapeut. Planerade aktiviteter har utvecklats för att hjälpa ett barn process sinnesintryck . Den sensoriska processer sjukdom Resource Center ger flera förslag på aktiviteter för alla barn med SPD : För spädbarn , bör föräldrarna utsätta barnet för olika texturer . Böcker och leksaker som har grov, mjuk, ojämn och VECKIG delar är också bra att använda. En äldre barn kan spela med ätbara Play-Doh, sand, vatten, ris, majs och andra texturerat material. Spädbarn med sömnsvårigheter kan få hjälp från ljud maskiner eller vitt brus, ett vägt filt för en äldre barnet eller en vibrerande studsiga säte eller spjälsäng.

Movement är en kamp för vissa spädbarn, oavsett om de längtar det eller är skrämda av den. Rocking, studsar och gungar är alla aktiviteter som kan införas successivt för att hjälpa dem att övervinna sina problem med rörelse. Spädbarn med behov av muntliga ingång kan njuta av muntliga massörer eller vibrerande tandborstar. För alla barn, har spädbarnsmassage många fördelar, och ännu mer för dem som har sinnesintryck problem.

SPD och andra villkor

Medan SPD sker ofta på egen hand, många gånger är det ett symptom på andra villkor . Barn med autism har sinnesintryck frågor, och många även hitta lindring genom stimuli såsom texturer och rörelse. Barn som kämpar med ADHD har dessutom ofta sensoriska problem. Sambandet mellan dessa villkor och SPD är inte klart, och det förefaller inte som en orsakar den andra, bara att de samexisterar. Föräldrar till barn med SPD bör vara medveten om dessa andra villkor så som barnet växer upp, kan föräldrar utbilda sig och vara medveten om andra möjliga villkor.

Previous:nothing Next:vad är meningen med antimikrobiella ?

Relaterade artiklar


 • hur man föreställa sig naturligt
 • positiva effekterna av koffein på kroppen
 • Vilka är fördelarna med digital mammografi ?
 • tecken och symtom på komplikationer under graviditeten
 • om AFLAC invaliditetsförsäkring fördelar
 • tecken och symtom på prostatit hos män
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • graviditet och neuropati
 • hur blöja själv
 • tecken och symtom på katt allergier hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com