beskrivning av fysisk utveckling

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-09
Människokroppen är en komplex struktur som börjar med ett cell . Cellen förvandlas och växer till en flercelliga varelse med förmåga att resonera , lösa problem , känslor show, lära och kommunicera. Även om människor har olika kroppstyper , är den fysiska utvecklingen av kroppen i huvudsak samma

Gravid

Innan en människa föds , är ett embryo som skapats när en manlig spermie befruktar en kvinnas ägg . De två smälter samman och bildar en zygot , som utvecklas till ett embryo efter en period av tre veckor , och blir ett foster i åttonde veckan av graviditeten fasen . Under prenatal av utvecklingen börjar embryot att utveckla ben och större organ .

Childhood

När en människa föds , kommer han gå igenom flera utvecklingsstadier innan de blir tonåringar . Under det nyfödda barnet , lilla barnet etapper , kommer ett barn lära sig motoriska färdigheter som gör det möjligt för honom att hålla upp huvudet själv , krypa , dra sig upp och så småningom gå . Den hjärnans utveckling av ett litet barn gör det möjligt för honom att kommunicera med ljud och då är orden .

en play- ålder barnet kommer att ha utvecklat endokrina system som utsöndrar hormoner och att han snabbt att växa . Som ett resultat , är hans huvud inte längre en av de mest dominerar kroppsdelar , och hans lemmar kan nu utöka förbi huvudet när armarna är lyfta.

Tonåren

När ett barn börjar i tonåren , eller pubertet , hans primära könsorganen har börjat att mogna . Övriga fysiska utvecklingen under ungdomsåren inkluderar ökad kroppsbehåring på män och kvinnor , ansiktshår på män , och förändringar i form av en kvinnlig bröst och höfter . Tonåringar kommer också att uppleva tillväxt sprutar och viktökning .

vuxen ålder

vuxen ålder börjar när en person är i sin tidiga 20-talet . Under denna tid får nya muskler utvecklas fortfarande . När en person är nästan 30 år gammal , upphör nya muskler bildas och ämnesomsättningen minskar , som utgör potentiella viktökning .

När en vuxen når 30 till 40 år ålder , skillnader i fysiska och psykiska status blir märkbara . På grund av förändringar i ögonen , kan en vuxen hitta behovet av att använda glasögon . Lungan kapacitet kommer att börja minska och som ett resultat , andningen räntorna kommer att öka. Huden förlorar elasticitet under hela vuxenlivet och orsaka bildandet av rynkor .

När en kvinna i 40-årsåldern eller 50-årsåldern hon kommer att gå igenom klimakteriet , som avslutar sin förmåga att reproducera sig. Som ett resultat av det förlorade östrogenet i kroppen , kommer en kvinna har högre testosteronnivåer som kommer att orsaka oönskat ansiktshår att växa .

Senior Vuxna

Ett vuxna anses vara en " ledande " när han är 55 till 60 år gammal . Under denna tid , ben i kroppen börjar förlora massa och styrka, samt syn-och hörselskador blir mer uttalad . Som nervceller i hjärnan börjar dö i en snabbare takt , psykiska funktioner minskar också . Som övergripande kroppsfunktioner börjar sakta ner och försämras , kommer en människa har genomgått alla stadier av fysisk utveckling genom tiden de dör.

Previous:nothing Next:hur man rengör dina bihålor med väteperoxid & vatten

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med akne i 1 dag
 • hur man kan minska ditt barns risk för pediatriska fetma
 • hur man gör tidig väckning gånger lättare
 • ISD livmoderhalscancer
 • genetisk testning för graviditet
 • Vad innebär det att vara 60 procent utplånas?
 • effekter av livsmedel färg på barn
 • hur man känner sig mer utvilad när du vaknar
 • Vilka är fördelarna med att vara nykter ?
 • Vilken typ av beteende blinkar ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com