de mentala effekterna av mediernas våld på barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-30
En av de mest hett omtvistade debatter i det offentliga samtalet är den nivå som skildringar av våld i medierna-det kan vara i filmer, tv, video . spel , serietidningar eller på Internet-påverkar det psykologiska make-up av barn och ungdomar. I en tid när skildringar av detta slags våld är vanligare än de någonsin varit tidigare , föräldrarna har en anledning att vara orolig . Att bli medveten om vad som är vetenskapligt bevisat kan vara användbara i beslutsfattande .

ökad aggression

En av de största frågorna kring medier våld är om det främjar aggressivitet . Främst , rädslan är att barn kommer att försöka efterlikna beteenden de ser i media , eftersom en hel del psykologisk forskning visar att lärande sker främst genom härmning . Den mesta forskningen har visat att medierna våld inte främjar en ökning av aggressivt beteende. En incident i synnerhet om införandet av World Wrestling Federation program på israelisk TV , varefter våldshändelser på lekplatsen spetsade avsevärt .

Desensibilisering till våld

Desensibilisering till våld är också en effekt av media våld . American Academy of Pediatrics , American Academy of Child Adolescent Psychiatry American Psychological Association , American Medical Association , American Academy of Family Physicians och American Psychiatric Association intygar alla att detta hot . Desensibilisering uppstår när en känslomässig reaktion på våld är provocerade så många gånger att det inte längre ses som relevanta för barn . Oberoende psykologiska studier har visat att detta är en dokumenterad effekt av media våld . En annan studie har visat att människor som utsätts för våld medier är mindre benägna att tycka synd om dem som utsätts för våld i verkliga livet.

Påverkan på världsbild

Barnens världsbild kan även påverkas av exponering för media våld . Till exempel har en studie 9- till -11-åriga barn spela både en våldsam och en icke- våldsamma TV- spel . Efter att ha spelat TV-spelet var barnen läsa fem våningar med tvetydiga men potentiellt våld provocera incidenter . Till exempel i en berättelse , blir ett barn hit i ryggen med en boll , men det är oklart om det barn som kastade bollen tänkt att kasta det eller inte . De barn som hade spelat det våldsamma spelet var mer benägna att se andra barn som har avsiktligt kastat bollen .

våld som mer acceptabelt

Ytterligare en effekt av media utsatthet för våld är högre sannolikhet för barn att se våld som ett acceptabelt sätt att hantera meningsskiljaktigheter med sina kamrater . En studie 2001 visade att barn som spelar våldsamma dataspel är mer sannolikt att beter sig våldsamt i den verkliga världen .

Previous:nothing Next:hur kroppen förändras under puberteten

Relaterade artiklar


 • livsmedel för att hjälpa perimenopause
 • pediatrisk inmatningsrör information
 • tecken och symtom på ägglossning och graviditet
 • vikten av verksamhet för äldre
 • Vilka är orsakerna till de höga järn illamående ?
 • bröst åtstramning övningar
 • Vilka är fördelarna med palmolja i hår & hud?
 • tecken som stöd i boende behövs
 • Hur du tar vitaminer för män
 • hur man bränner fett hålla sig frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com