definition av ordet utsöndringsorganen systemet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-26
Avancerade organismer som människor inte använder allt de lägger i sina kroppar, och ibland processer i kroppen skapar ämnen som kroppen inte kan använda. Om en organism hålls alla dessa ämnen i sin kropp, skulle det bli sjuk. Av denna anledning organismer har vad forskarna kallar utsöndringsmekanismerna systemet. Utsöndringsmekanismerna systemet är bara ett av de system en organism kan ha, men det är av avgörande betydelse för organismens hälsa

Vad det är

utsöndringsmekanismerna är en av de stora systemen hos någon levande organism. Det tar bort något material som är farliga eller onödiga från kroppen av organismen. Det också gör sig av material som finns i organismens kropp i överskott. Närmare bestämt tar den bort material som är resultatet av metaboliska processer. Det ska inte förväxlas med egestion, vilket är att spill från mag-processer.

Funktion /Syfte

Genom att ta bort överskott, farliga och onödiga material från en organism, tjänar utsöndringsmekanismerna systemet två funktioner. För det första hjälper det kroppen att upprätthålla homeostas. För det andra hindrar den eventuella skador på organismens vävnader som kan uppstå från den metaboliska avfall.

Delar

Enligt QLD lärare i naturvetenskap, Estrella Mountain Community College, Albeniz och Franklin Institute, de viktiga organen i samband med utsöndringsmekanismerna system är de organ i urinvägarna. Dessa inkluderar njurar, urinledare, urinblåsa och urinrör. Lungorna deltar också i att ta bort avfall genom andning. Vissa källor, såsom QLD lärare i naturvetenskap, ingår huden i utsöndringsmekanismerna systemet, men huden roll i utsöndring är minimal jämfört med andra organ i systemet.

Så här fungerar det

Albeniz förklarar att eftersom blodet färdas genom kroppen, plockar upp gifter och avfall. När blodet når njurarna, njurarna filtrera avfall från blodet. Den rena blodet återcirkuleras genom kroppen, men njurarna direkt avfallet (t. ex. salter, urea) ner genom urinledarna och in i urinblåsan i urinen. Huden utsöndrar en liten mängd urea, vilket är anledningen till huden ibland ingår i utsöndringsmekanismerna systemet, men de flesta av avfallet går från urinblåsan genom urinröret och ut ur kroppen. Levern är viktigt att denna process eftersom det hjälper till att omvandla en del av gifter i kroppen , som t. ex. ammoniak, i urea .

En del av avfallet i blodet är i form av gas och är inte förenligt med urin , som är flytande . Kroppen sänder dessa gasformiga restprodukter till lungorna . Lungorna sedan handla det avfall för färskt syre varje gång du tar ett andetag .

Vanliga problem

utsöndringsmekanismerna är utformat för att hantera endast så mycket arbete . Om utsöndringsmekanismerna systemet blir överbeskattade får problem såsom högt blodtryck , njursten och infektioner urinblåsa inträffar, enligt Biologi 4 Kids och Clermont College .

Previous:nothing Next:var man kan hitta information förväntat leveransdatum

Relaterade artiklar


 • den bästa underarm övningar för kvinnor slapp vapen
 • Graviditet: hur man kan påskynda arbetskraft
 • kompletterande graviditet försäkring
 • hur höga klackar med mindre skador
 • hur man kan förebygga fetalt alkoholsyndrom
 • tecken och symtom på ägglossning och graviditet
 • faktorer som orsakar pollen variationer
 • korrekt hud ph
 • progesteron vs östrogen
 • slem bakterier brunnsvatten sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com