effekter av mjölk på slem

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-16
I århundraden har människor trott att det finns en koppling mellan att dricka mjölk och producera slem. Undvika mejeriprodukter när som lider av en kall är vanligt, att människor tror att det minskar överskottet slem i halsen och näsan. Det är rutin för professionella sångare, skådespelare och offentliga talare att avhålla sig från mjölk före föreställningarna för att hålla sina halsar och stämbanden klar. Är det sant att det finns en mjölk-slem-anslutning, eller kan det vara en ihållande myt?

Mest Myt

Medicinsk forskning debunks mjölk-slem anslutning som en myt, motbevisa uppfattningen att dricka mjölk ökar slemhinnor sekret. Samförståndet mellan studierna drar slutsatsen att mjölken gör slem tjockare på grund av dess fett och viskositet, men den ökar inte mängden producerad slem. En artikel av Dr Allen J. Dozer och Christina Lee i "Archives of Pediatrics Adolescent Medicine" stater "Tron har pågått under århundraden att intag av mjölk orsakar överdriven slem, men få studier i ämnet har misslyckats med att påvisa några effekter av mjölk på slem produktion. " Läkare säger mjölk tjockare saliv och slem, beläggning i halsen, vilket kan ge en person känslan och uppfattningen om mer slem. " Även om konsumtionsmjölk får göra slem tjockare och mer irriterande för halsen än den normalt skulle vara, mjölk inte orsaka att kroppen att göra mer slem ", sade dr James Steckelberg , professor i medicin vid Mayo Medical School . Dessutom avslutar en studie från National Institutes of Health att även om någon har en respiratorisk virus , inte dricka mjölk inte öka slemproduktion , även om det kan öka hosta och trängsel symtom .

undantag för allergi och astma patienter

Studier på patienter med allergier och astma berättar en annan historia än studier om mjölk och förkylningar. Mjölkallergi patienter kan ha ökad produktion av slem som en allergisk reaktion efter att ha förtärt mjölk och mjölkprodukter. The New York University School of Medicine rapporterar astmatiker har nedsatt lungfunktion efter konsumtion av helmjölk, även dricka lättmjölk inte orsaka en minskning av lungkapacitet.

Slem på ett uppdrag

Slem är faktiskt bra för vår hälsa . Utsöndras av slemhinnor, ett foder av celler, slem fångar bakterier, virus, svamp, damm, smuts, pollen, rök och andra miljöproblem inkräktarna. Slem skyddar huden mot infektioner, skador och irritation. Den vattenbaserade flytande (gjorda av proteiner, kolhydrater, salt och celler) skyddar näsa, hals och lungor och håller vävnader från uttorkning. Majoriteten av våra slem hamnar i vår mage, där syra tar hand om den smittsamma inkräktarna fångade i den. Ändå är överdriven slem i halsen och näsan brukar ses obekväma och obehagliga.

Previous:nothing Next:sensorisk motorik

Relaterade artiklar


 • hur reparera Littmann stetoskop
 • tecken på pubertet hos ungdomar
 • information om utvecklingsstörning
 • hur man använder hCG kost för levern hälsa
 • faktorer som påverkar puberteten
 • hur man behandlar en limpistol bränna
 • beskrivning av fysisk utveckling
 • hur man skriver en framgångsrik brev dla överklagande
 • hur du kan hjälpa din tonåring med graviditet
 • vad är orsakerna till hängande öga?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com