familjer och cerebral pares

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-13
Cerebral pares ( CP ) hänvisar till en grupp sjukdomar som påverkar förmågan att kontrollera kroppsliga rörelser , som ofta tycks under de första åren i ett barns liv , enligt Mayo Clinic . CP förekommer vanligen på grund av problem inträffar medan barnet är i livmodern . Till exempel mammor som lider av syfilis , toxoplasmos , röda hund eller vattkoppor under graviditeten löper större risk att få ett barn med CP . CP kan också vara resultatet av hjärnskada , svår gulsot och vissa infektioner under spädbarnstiden .

Diagnos

Barn med CP brukar få diagnosen före 5 års ålder, enligt Mayo Clinic. Barn kan vara för ung för att förstå diagnosen och föräldrar och andra familjemedlemmar går igenom en mängd olika känslor samtidigt som man försöker förklara situationen för barnet och ta itu med nyheter själva. Komma till rätta med de många olika känslor upplevde när de inledningsvis lära diagnos är nödvändig så att familjemedlemmar kan hjälpa barnet att hantera sjukdomen, enligt CerebralPalsy. Org.

Attityder

Det är viktigt att utbilda anhöriga om att utveckla nonhurtful attityder gentemot patienter i kronisk fas, förklarar CerebralPalsyTreating. com. Personer med CP kan uppleva darrningar, muskelryckningar, problem att gå, brist på finmotorik och dregling, enligt Mayo Clinic. Föräldrar eller vårdnadshavare för andra små barn i familjen bör det avhålla retas och skapa en positiv familjemiljö.

Självständighet

Även familjemedlemmar uppmanas att bibehålla hjälpsam, kärleksfull inställning till barn med CP, är det viktigt att låta barnet sin självständighet också. Vaktmästare kan vänja sig vid att göra saker för barnet att spara tid . Beroende på sjukdomens svårighetsgrad , kan barnet behöva lära sig att använda en rullstol eller rollator , ta mer tid att slutföra dagliga uppgifter ( såsom att klä på eller äta ) och ha svårt att kommunicera verbalt . Att främja en känsla av självständighet hos barnet är nödvändigt för deras framtida framgång , enligt Mayo Clinic .

Advocacy

Barn med CP kan kräva behandling och annat stöd samt föräldrar och andra familjemedlemmar bör samverka med specialister ( t. ex. som läkare , ortopeder , sjukgymnaster , arbetsterapeuter, logopeder , kuratorer och psykologer ) se till att han blir den bästa behandlingen möjligt , enligt American Family Physician . Mayo Clinic råd att delta i ditt barns behandling , ställa viktiga frågor . CerebralPalsy. org rekommenderar att engagera sig i ditt barns utbildning genom att utvärdera specialpedagogik alternativ och tala ut om du känner att hon behandlas orättvist .

support

Som barn med CP ålder , blir de ofta mer medvetna om sitt funktionshinder och kan bli självmedveten om hur andra ser på dem . Barn med CP kan dra nytta av rådgivning och stödgrupper , som hjälper dem att bygga upp en känsla av egenvärde och veta att andra i samma situation . Familj stödgrupper och CP organisationer hjälpa dessa nära barn med CP bygga ett nätverk av människor som de kan relatera till och lära av , enligt Mayo Clinic .

Previous:nothing Next:vad läkarna inte berätta om klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man får bästa möjliga uppgörelse på kontaktlinser när du handlar på 1-800- kontakter
 • hur du kategoriserar aktiviteter för talträning
 • antiemetika och barn
 • hur man beskriva astma till barn
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • Hur fungerar hjärtat arbeta med andra organ för att hålla kroppen frisk ?
 • progesteron vs östrogen
 • SITTBAD recept för hemorrojder
 • hur man ansöker om cobra sjukförsäkring
 • nabumeton interaktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com