fritidsaktiviteter inom äldreomsorgen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-18
De äldre kan ibland bli deprimerad eller ledsen om de går långa perioder utan större fysisk aktivitet. En brist på motion och socialisering är inte bra för någon, och dessa är bara två av de många anledningar till varför lugn aktivitet är en bra idé för alla som kan senior.

Vandring

Walking är en verksamhet som kan hjälpa äldre att bibehålla sin flexibilitet och rörlighet, men är inte alltför ansträngande på musklerna. Korta avstånd är bäst, men om du väljer en lite längre sträcka, ta regelbundna pauser. För starkare seniorer, bära små hantlar för att öka utöva värdet av en promenad. Vandring genom parker kan naturskön och avkopplande, och en promenad på stan trottoarer kan föra tillbaka minnen, men det är bäst att inte avvika alltför långt från hemmet vid en nödsituation eller om de högre blir trött eller känner sig svag.

Spelbrädet Spel

spela brädspel kan ge en äldre person med underhållning utan att tvinga honom att utöva mycket energi. Du kan spela de flesta av dessa spel sitter ner , som gör det möjligt för äldre att interagera med andra och umgås . Spel som schack, dam eller Scrabble är idealiska eftersom de är lätta att förstå och låg stress . Kortspel är också en låg-stress , lugn alternativ .

läsa /skriva

Att hålla de äldre laddade med favoritböcker kan hjälpa dem att behålla lugnet och underhöll om de gillar att läsa . En senior som är mer intresserad av klassiska bilar kan uppskatta en bilmagasin mer än en god bok , eller någon som är intresserad av antikviteter kan vara mer intresserade av insamling av sällsynta , gamla böcker än att faktiskt läsa dem . Ett annat alternativ är att skriva . Pensionärer känner sig ofta onödiga och går igenom perioder av depression på grund av dessa känslor , men du kan ofta lösa detta genom att hjälpa den person som skriver ut födelsedagskort till kyrkan medlemmar eller brev till familj, som kan återställa en hennes känslor av användbarhet och syfte . Att ge och få ett vänligt brev eller kort är alltid en trevlig överraskning .

Lyssna på musik eller titta på tv

När äldre upplever stroke eller andra eventuellt försvagande medicinska frågor relaterade till ålder , de ibland förlorar smidighet och får inte fysiskt kan ta promenader eller spelar spel . I detta fall är musik en stor lösning på den tristess som kan komma från att stanna på en plats eller sitta stilla under långa perioder. Klassiska låtar från den äldres ungdom kan få tillbaka goda minnen , eller aktuella låtar kan hjälpa äldre att komma i kontakt med sin yngre familjemedlemmar och uppleva ett nytt ljud. TV kan också vara ett underhållande sätt att fördriva tiden , både i form av äldre filmer som talar från en svunnen tid eller må-bra- filmer på kabeln TV . Deprimerande filmer bör sannolikt undvikas , men som vissa äldre, beroende på deras sjukdomstillstånd, kan lätt falla för depression eller sorg .

Previous:nothing Next:postpartum problem & C-sektionen

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla vuxna akne för kvinnor
 • hur du avgör om du har självrisk på humant tillväxthormon
 • Feng Shui tips för att aktivera utbildning hörnet
 • hur du tar bort en urinkateter
 • hur man arbetar med dina barn
 • hur du har bra bröst hälsa
 • kolik och mjölk
 • hur man vaknar tidigt varje morgon
 • hur man förebygger halsbränna i 3 enkla steg
 • skönhetsvård eller hudvård rutin för japanska kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com