fyrverkerier och beslag

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-08
Är sällsynt men för vissa människor som är känsliga för ljus , även kallad ljuskänslighet , den ljusa , blinkande lampor av fyrverkerier kan påskynda anfall . Människor med epilepsi löper störst risk , även om det har varit känt att hända med friska människor också

Människor

Enligt ABC News , endast ett fåtal personer med epilepsi lider av ljuskänslighet . " En liten andel personer med epilepsi-någonstans mellan 3 och 5 procent-anses ljuskänsliga , eftersom ljus kan utlösa sina anfall . "

Vad händer

hos människor som är ljuskänsliga, kan hjärnan hanterar inte visuell information såsom blinkande lampor. Som ett resultat, enligt Science Daily, denna" extra stimulans översvämningar i hjärnan och skickar celler som kallas neuroner till en frenesi som de eld okontrollerat, vilket leder till kramper. "

Ljuskänslighet Enligt ABC, de flesta" ljusinducerad anfall "aktiveras av en" fast frekvens "av ljus. Därför ständigt blinkande av fyrverkerier är exakt den typ av exponering som kan ljusframkallade patienter att ta tillvara.

Ljusintensiteten

intensitet kan också vara en del av risken för ljuskänsliga personer. Den ljusare ljuset är på en gång, desto större är risken för "översvämning" hjärnan. Så den stora finalen av ett fyrverkeri är särskilt farlig.

Tips för att förhindra ett anfall

Dr Giuseppe Erba berättade Science Daily som täcker ena ögat under en fyrverkeri kan minska mängden information hjärnan har att analysera, vilket bidrar till att förhindra ett anfall uppstår. Han sade också att hålla ett säkert avstånd från displayen. Dessutom rekommenderade han få lite sömn som fattigdom kan öka risken . Epileptiker bör ta sin medicin innan en show . Och slutligen , om din kropp börjar rycka , sa EBRA att omedelbart stänga ögonen eftersom denna typ av anfall kan stoppas genom att sluta den " visuella input " till hjärnan .

Previous:nothing Next:tidig kirurgisk vs piller abort





Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om din svullna fötter
 • Var kom namnet hamstring ifrån?
 • hur man får billig sjukförsäkring genom en enkel kyrka potlucks
 • vad är en elevhälsan bedömning ?
 • metall och plast förvaring
 • information om förgiftning
 • hur man böja en rektor krage
 • vad som kan användas för ett barn med vaginal irritation ?
 • hur man tar hand om en nyfödd baby
 • hur man kan se friska hjärnan utvecklingen av ditt barn under graviditeten




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com