garvare stadier av manliga puberteten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-10
Barnläkaren James Tanner utvecklas i första hand en serie av fem steg för att kartlägga manliga puberteten . Den Tanner Stages , som de kallas , som nu tjänar som gemensamma referenspunkter för att beteckna de förändringar en ung manlig genomgår under tonåren . Exakt vid vilken ålder dessa förändringar inträffar beror på den enskilda , men vanligtvis de förekommer i åldrarna 9 och 18 .

Etapp ett

I första Tannerstadium av manliga puberteten , förändringar är förhållandevis små. Pojken växer med i genomsnitt 2 till 2 1 /2 inches per år, han har spår av könshår, och hans penis och testiklar börjar sakta förlänga. Erektioner är sällsynta, men förekommer. Denna etapp sker vid ca 11 års ålder, men det kan ske var som helst mellan 9 och 13, beroende på barnet.

Etapp två

Ändringar accelerera under andra Tannerstadium, som vanligen äger rum i åldrarna den 11 och 13. Pojken erfarenheter ett ökat antal erektioner, och huden på hans testikelcancer sac tunnar. Könshår blir tjockare och mörkare, och resten av hans kropp blir mager. Hans testiklar förlänga till cirka 1 till 1 1 /4 inches, tillsammans med en rodnad i omgivande hud. Under detta stadium en pojke växer ungefär 3 inches per år.

Etapp tre

I etapp tre, som vanligtvis sker runt 14 års ålder, fortsätter pojkens penis att förlänga och hans testiklar SAC växer med ytterligare 1 /2 tum. Könshår är nu ganska framträdande, och hans bröstvårtor kan bli mer känsliga. Pojkens röst börjar oftast bryta under etapp tre, och muskelmassa blir alltmer framträdande.

Stage Four

Vid tiden pojken når 15 års ålder eller så, är han växer med i genomsnitt 4 inches per år. Hans testiklar förlänga med ytterligare 1 /2 tum och hans penis börjar tjockna betydligt. Hår under armarna börjar dyka upp och hans blygd regionen är nu helt täckt av hår. Akut akne blir vanliga som körtlar i huden svullnar och utsöndrar olja. Pojkens röst fördjupar också, med på planen och klang av en vuxen man.

Stage Fem

Under de senaste Tannerstadium, ålder 16 till 18, förändringarna i tonåren har slutförts. Penis och testiklar når full storlek och kroppens totala tillväxten sakta stannar. Testikel längd stannar om ca 1 3 /4 inches, och blygd sprider hår till pojkens inre lår. Hår växer nu på pojkens haka och kinder, och muskler fortsätta att utveckla och fylla i resten av kroppen.

Previous:nothing Next:vilken typ av kvicksilver är i ett glas termometer?

Relaterade artiklar


 • beskrivning av fysisk utveckling
 • prednison och häl smärta
 • kan yoga bidra till att balansera dina hormoner?
 • hur man skall avgöra risker för kroppen genom att ta onaturlig mänskliga tillväxthormoner
 • hjärnans utveckling av en 6- veckors gamla baby
 • hem patienten säkerhet & försiktighetsåtgärder falla checklista
 • hur man hittar en barnneurolog
 • hur lätt sätta i kontaktlinser
 • hur man ska äta mindre under en måltid
 • hur du hittar en husläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com