hund loppor och människor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-16
Loppor är vinglösa parasiter som lever av blod och kan konsumera många gånger sin kroppsvikt varje dag. Det finns fem huvudtyper av loppor --- katt, hund, råtta, höna och mänskliga --- med katten loppan är den vanligaste. Även om människor är inte att föredra värd för de flesta arter loppa kan de orsaka fortfarande många problem, bland annat klåda, komplikationer allergi och överföring av dödliga sjukdomar

Klåda och allergier

Människor kan vara allergisk mot hund biter loppa, vilket orsakar symtom från kliande, röda knölar till hö-feber-liknande förhållanden. När en loppa angreppsfria hund repor , skickar han ilska , ägg loppor och partiklar i luften , som kan utlösa allergier . Loppsaliv innehåller också ämnen som kallas histaminer som kan orsaka allergiska reaktioner hos människor .

böldpest

Även små , har loppor orsakat många allvarliga sjukdomar hos människor , inklusive den dödliga böldpest . Böldpest är orsakas av bakterien Pasteurella pestis , men sprids av olika arter av loppor . Särskilt ta den dubbade " pesten råtta loppa ", annars känd som den orientaliska råtta loppor , har ansetts det primära boven för att sprida denna sjukdom. Böldpest är så dödligt eftersom det kan snabbt urarta till en utbredd epidemi med hög dödlighet , de mest kända är den medeltida europeiska digerdöden .

LLNA Tyfus

LLNA tyfus , ibland helt enkelt " loppa-tyfus , " beror på mikroorganismer rickettsier och förmedlas till människor genom olika arter av löss och loppor . Återigen har den orientaliska råtta loppan utsetts som den största syndaren när det gäller att sprida denna sjukdom till människor .

Medan människor är inte att föredra värd för orientaliska råtta loppor , har människor varit kända för att bli infekterade med sjukdomar när råttstammar är särskilt höga , eftersom människor helt enkelt ange en alternativ värd . Människor kan infektera sig , liksom, av misstag klia loppa avföring i huden eller oavsiktligt intag en loppa .

Bandmask

Loppor också värd för en myriad av bandmask som kan infektera människor , inklusive Dipylidium caninum och Hymenolepis diminuta . Bandmaskar är parasiter som i allmänhet lever i människans tarm .

loppbekämpning

Det bästa sättet att undvika sjukdomar som överförs av hund loppor är att bli av med lopporna , naturligtvis . Behandla din hund med loppa behandlingar såsom loppor medicin , schampo loppor , och loppor förebyggande kragar och örter kommer att hjälpa situationen . Vetinfo. com rekommenderar också dammsuga eller rengöring hund sömn och playareas , tvätt alla sängkläder och mattor som din hund kommer i kontakt med , med antihistaminer för att lindra allergiska symtom och användning av anti-klåda lotion . Om du har en hudinfektion , kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:genetisk testning för par

Relaterade artiklar


 • typer av makar missbruk
 • tecken och symtom på den första trimestern av graviditeten
 • hur man kan kontrollera barn för bly
 • natriumbikarbonat under graviditeten
 • Hur själv försäkrade medicinska planer arbete?
 • fysisk och kognitiv utveckling av småbarnsfostran
 • Definitionen av embryonal utveckling
 • prenatal farorna med etiopisk mat
 • Graviditet: buksmärta när man ligger på den sida
 • Det är lätt blåmärken i samband med klimakteriet ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com